Tejszínes-csokoládés mandulatorta
Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A sütőformát a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a tortát kivesszük a sütőformából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A sütőpapírt óvatosan lehúzzuk. A tortát vízszintesen kettévágjuk.
A krémhez a csokoládés tortakrémport 200 ml hideg tejszínnel és 200 ml hideg tejjel a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük. A tejszínes-vaníliás tortakrémmel is ugyanígy teszünk, de a tej és tejszín mellett egy tasak Finesse reszelt citromhéjat is hozzákeverünk.
A csokoládés tortakrém 2/3-ad részével a felső tortalapot csillag formában díszítjük (nyomózsákkal), majd a maradék krémet elsimítjuk az alsó tortalapon. A tejszínes-vaníliás krémet is nyomózsákba töltjük (8 mm átmérőjű csővel) és a krém 2/3 részével az üres felületet a felső tortalapon kitöltjük. A maradék krémet az alsó tortalapon, a csokis krémen egyenletesen elsimítjuk. Ráhelyezzük a felső tortalapot, és tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
További díszítéshez a tortabevonót a tasakon lévő utasítás szerint megolvasztjuk. A nyújtófát sütőpapírral bevonjuk és rögzítjük (lásd: 1. kép). A nyújtófát érdemes megtámasztani, hogy ne guruljon el. A tortabevonót egy fagyasztózacskóba öntjük, a zacskó sarkát picit kivágjuk, és a nyújtófára ízlés szerint több, félkör alakú motívumot rajzolunk (lásd. 2 kép). Dermedésig a hűtőszekrénybe tesszük.
A tortát közvetlenül tálalás előtt díszítjük a csokoládé motívumokkal.
Tippek:
A tortabevonó tasakjából közvetlenül öntve is elkészíthetjük a csokoládé díszeket.
Tejszínes-csokoládés mandulatorta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A sütőformát a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 45-50 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a tortát kivesszük a sütőformából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A sütőpapírt óvatosan lehúzzuk. A tortát vízszintesen kettévágjuk.
A krémhez a csokoládés tortakrémport 200 ml hideg tejszínnel és 200 ml hideg tejjel a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük. A tejszínes-vaníliás tortakrémmel is ugyanígy teszünk, de a tej és tejszín mellett egy tasak Finesse reszelt citromhéjat is hozzákeverünk.
A csokoládés tortakrém 2/3-ad részével a felső tortalapot csillag formában díszítjük (nyomózsákkal), majd a maradék krémet elsimítjuk az alsó tortalapon. A tejszínes-vaníliás krémet is nyomózsákba töltjük (8 mm átmérőjű csővel) és a krém 2/3 részével az üres felületet a felső tortalapon kitöltjük. A maradék krémet az alsó tortalapon, a csokis krémen egyenletesen elsimítjuk. Ráhelyezzük a felső tortalapot, és tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
További díszítéshez a tortabevonót a tasakon lévő utasítás szerint megolvasztjuk. A nyújtófát sütőpapírral bevonjuk és rögzítjük (lásd: 1. kép). A nyújtófát érdemes megtámasztani, hogy ne guruljon el. A tortabevonót egy fagyasztózacskóba öntjük, a zacskó sarkát picit kivágjuk, és a nyújtófára ízlés szerint több, félkör alakú motívumot rajzolunk (lásd. 2 kép). Dermedésig a hűtőszekrénybe tesszük.
A tortát közvetlenül tálalás előtt díszítjük a csokoládé motívumokkal.
Tippek:
A tortabevonó tasakjából közvetlenül öntve is elkészíthetjük a csokoládé díszeket.
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?