Vörös, bársony muffin
Hozzávalók
Muffinformához (12 db-os):
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy margarint, a cukrot, a vanillincukrot és a tojásokat tálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) felverjük. Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a kakaót és a sót, majd óvatosan belekeverjük a tojáskrémbe. A piros ételszínezéket tejben feloldjuk, és belekeverjük a tésztába.
A forma mélyedéseibe beletöltjük a tésztát. A muffinformát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Krém:
Időközben a Bourbon vaníliás cukrot, a porcukrot és a krémsajtot tálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) krémesre felverjük. Közben ne keverjük túl erősen, mert különben túl folyóssá válhat. A habtejszínt a habfixálóval konyhai robotgéppel(habverő) kemény habbá verjük, majd kis idő alatt belekeverjük a krémsajtos masszát. A krémet csillagcsöves habzsákba töltjük, és arra az időre, amíg nem dolgozunk vele tovább, hideg helyre tesszük.
Díszítés:
Sütés után a muffinokat hagyjuk kihűlni, majd teáskanállal mindegyik muffinba kis mélyedéseket vájunk, és dzsemmel megtöltjük. A málnát megmossuk, szemezzük és szárazra töröljük. A krémmel a muffinok tetején rozettákat formázunk, kevés bourbon vaníliás cukorral megszórjuk, és egy-egy málnával díszítve tálaljuk.
Tipp:
Vörös, bársony muffin
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Muffinformához (12 db-os):
Tésztához:
Krémhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vajat vagy margarint, a cukrot, a vanillincukrot és a tojásokat tálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) felverjük. Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a kakaót és a sót, majd óvatosan belekeverjük a tojáskrémbe. A piros ételszínezéket tejben feloldjuk, és belekeverjük a tésztába.
A forma mélyedéseibe beletöltjük a tésztát. A muffinformát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Krém:
Időközben a Bourbon vaníliás cukrot, a porcukrot és a krémsajtot tálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) krémesre felverjük. Közben ne keverjük túl erősen, mert különben túl folyóssá válhat. A habtejszínt a habfixálóval konyhai robotgéppel(habverő) kemény habbá verjük, majd kis idő alatt belekeverjük a krémsajtos masszát. A krémet csillagcsöves habzsákba töltjük, és arra az időre, amíg nem dolgozunk vele tovább, hideg helyre tesszük.
Díszítés:
Sütés után a muffinokat hagyjuk kihűlni, majd teáskanállal mindegyik muffinba kis mélyedéseket vájunk, és dzsemmel megtöltjük. A málnát megmossuk, szemezzük és szárazra töröljük. A krémmel a muffinok tetején rozettákat formázunk, kevés bourbon vaníliás cukorral megszórjuk, és egy-egy málnával díszítve tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?