Poharas finomságok – készíts változatos krémdesszerteket!

Dátum 2020. július 06.

Pohárkrémet készíteni az egyik leghálásabb feladat: az édes-krémes, „kanalazós” desszerteket mindenki szereti.

Főzéssel vagy anélkül?

Ha bonyolultabb sütikre egyelőre nem vállalkoznánk, akkor is bátran nekiállhatunk egy-egy finom desszertnek, hiszen gyorsan és egyszerűen az asztalra varázsolhatók, de akkor is rejtenek magukban némi kihívást, ha a sütés és a kreatív desszertalkotás az egyik legkedveltebb elfoglaltságunk.</p>

Több lehetőség is rendelkezésünkre áll: ha extra gyors édességre vágyunk, válasszunk főzés nélküli krémdesszerteket: Aranka Krémeket vagy Gála Krémpudingokat. Ha pedig kaphatóak vagyunk egy kis főzésre, számos hagyományos, főzős puding közül választhatunk.

Szükséges idő 40-60 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Gyümölcsökkel felturbózva

Valljuk be, egy poharas édesség magában is finom uzsonna, de ha kedvünk tartja, tovább is fokozhatjuk az élvezeteket. Itt a nyár! Mi sem egyszerűbb, mint a krémdesszerteket vagy pudingokat gyümölcsökkel felturbózni. Szórhatunk a krémekre friss, bogyós gyümölcsöket, pürésíthetjük, de akár öntetet is főzhetünk belőlük.

A friss gyümölcs mellett a konzerv, befőtt is jó választás a pohárdesszertbe, ezeket ne felejtsük el alaposan lecsepegtetni, mielőtt a tálkába kerülnek. És persze gyümölcszselét is készíthetünk zselatinnal. Ha szeretnénk, durvára tört vagy finomra őrölt mandulát, diót vagy mogyorót is szórhatunk a desszertes pohárba, de finom lesz az édességünk apróra vágott csokival, cukorkákkal, kekszekkel vagy pár kanál müzlivel is. 

Szükséges idő 20-40 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kekszekkel, tejszínhabbal is készülhet

Apropó, csoki! Vagy vanília? Nem kell választanunk! A krémeket nyugodtan márványozhatjuk is egy spatula vagy villa segítségével, így nemcsak finom, hanem látványos pohárdesszerteket készíthetünk. 

Amennyiben van otthon egy kis maradék keksz, bátran használjuk fel pohárkrémekhez. Tegyük lezárható tasakba, majd sodrófával törjük durvára vagy apró, morzsás állagúra. Két réteg krémes puding közé remek lesz.

Ha a krémesség mellett egy kis extra hab is kedvünkre való lenne, rétegezzünk kevés cukorral felvert vagy vaníliával, fahéjjal ízesített tejszínhabot a desszertünk tetejére. A krémekhez pedig további ízesítőket is keverhetünk. Például pár darab Oreo kekszet. Válasszuk szét óvatosan a kekszeket: a barna kalapokat törjük össze morzsás réteggé, a tölteléket pedig megolvasztva keverjük az elkészített krémhez. 

Szükséges idő 20-40 perc között
37 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Némi alkohollal, fűszerekkel is ízesíthetjük

Persze nem csupán kekszben gondolkozhatunk. Maradék (akár kissé szikkadt) piskóta is remek lesz a pohárkrémünkbe. Az angolok nagymesterei ennek a desszertnek: a trifle-be alkohollal meglocsolt piskóta, gyümölcs, vaníliás krém és tejszínhab kerül a leggyakrabban.

Formáljuk ízlésünkre a krémdesszertünket! Nyáron friss gyümölcsökkel és vaníliával, télen apróra tört mézeskaláccsal, gyümölcsbefőttel, fahéjjal és szegfűszeggel. Egy biztos: a vaníliás, csokoládés, karamellás vagy épp mogyorós desszerttel nem lehet mellélőni.

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-08-06
0 Kedvelés

Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására

Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!