Réteges krémdesszert keksszel
Hozzávalók
6 db Oreo keksz
1 tasak Dr. Oetker Aranka Krém vaníliaízű
300 ml hideg tej
1 teáskanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
Elkészítés
Előkészítés:
Az Oreo kekszeket óvatosan szétválasztjuk, a tölteléket egy kis tálba tesszük. A kekszeket fagyasztótasakba tesszük, jól lezárjuk, és egy sodrófa segítségével finomra törjük. Kb. 1 evőkanállal félreteszünk a díszítéshez. A tölteléket mikrohullámú sütőben, 300 W-on, kb. 1 perc alatt krémes állagúra olvasztjuk.
Elkészítés:
Krém:
Az Aranka Krémet a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük. A hideg tejet keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a krémport. Konyhai robotgéppel (habverővel) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt krémes állagúra keverjük.
Az elkészített krém kb. felét egy másik keverőtálba tesszük, a kekszmorzsát és a kakaót hozzáforgatjuk. A krémet sima csővel ellátott habzsákba töltjük (10 mm Ø). Habzsák helyett fagyasztótasakba is tehetjük, amelynek az egyik sarkát levágjuk.
Az elkészített krém másik felét, az Oreo töltelékkel összeforgatjuk. A krémet hasonló módon egy másik habzsákba töltjük.
Összeállítás:
A két krémet felváltva 4 desszertes pohárba rétegezzük. Tetejüket megszórjuk a félretett kekszmorzsával. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Az Aranka Krémet a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük. A hideg tejet keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a krémport. Konyhai robotgéppel (habverővel) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt krémes állagúra keverjük.
Az elkészített krém kb. felét egy másik keverőtálba tesszük, a kekszmorzsát és a kakaót hozzáforgatjuk. A krémet sima csővel ellátott habzsákba töltjük (10 mm Ø). Habzsák helyett fagyasztótasakba is tehetjük, amelynek az egyik sarkát levágjuk.
Az elkészített krém másik felét, az Oreo töltelékkel összeforgatjuk. A krémet hasonló módon egy másik habzsákba töltjük.
Összeállítás:
A két krémet felváltva 4 desszertes pohárba rétegezzük. Tetejüket megszórjuk a félretett kekszmorzsával. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Tippek:
Mikrohullámú sütő helyett az Oreo keksz töltelékét, vízgőz felett is megolvaszthatjuk.
Habzsák helyett a krémeket evőkanalak segítségével is poharakba rétegezhetjük.
Habzsák helyett a krémeket evőkanalak segítségével is poharakba rétegezhetjük.
Kedvencnek jelölöm
Réteges krémdesszert keksszel
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Az Oreo kekszeket óvatosan szétválasztjuk, a tölteléket egy kis tálba tesszük. A kekszeket fagyasztótasakba tesszük, jól lezárjuk, és egy sodrófa segítségével finomra törjük. Kb. 1 evőkanállal félreteszünk a díszítéshez. A tölteléket mikrohullámú sütőben, 300 W-on, kb. 1 perc alatt krémes állagúra olvasztjuk.
Elkészítés:
Krém:
Az Aranka Krémet a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük. A hideg tejet keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a krémport. Konyhai robotgéppel (habverővel) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt krémes állagúra keverjük.
Az elkészített krém kb. felét egy másik keverőtálba tesszük, a kekszmorzsát és a kakaót hozzáforgatjuk. A krémet sima csővel ellátott habzsákba töltjük (10 mm Ø). Habzsák helyett fagyasztótasakba is tehetjük, amelynek az egyik sarkát levágjuk.
Az elkészített krém másik felét, az Oreo töltelékkel összeforgatjuk. A krémet hasonló módon egy másik habzsákba töltjük.
Összeállítás:
A két krémet felváltva 4 desszertes pohárba rétegezzük. Tetejüket megszórjuk a félretett kekszmorzsával. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Az Aranka Krémet a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük. A hideg tejet keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a krémport. Konyhai robotgéppel (habverővel) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt krémes állagúra keverjük.
Az elkészített krém kb. felét egy másik keverőtálba tesszük, a kekszmorzsát és a kakaót hozzáforgatjuk. A krémet sima csővel ellátott habzsákba töltjük (10 mm Ø). Habzsák helyett fagyasztótasakba is tehetjük, amelynek az egyik sarkát levágjuk.
Az elkészített krém másik felét, az Oreo töltelékkel összeforgatjuk. A krémet hasonló módon egy másik habzsákba töltjük.
Összeállítás:
A két krémet felváltva 4 desszertes pohárba rétegezzük. Tetejüket megszórjuk a félretett kekszmorzsával. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.
Tippek:
Mikrohullámú sütő helyett az Oreo keksz töltelékét, vízgőz felett is megolvaszthatjuk.
Habzsák helyett a krémeket evőkanalak segítségével is poharakba rétegezhetjük.
Habzsák helyett a krémeket evőkanalak segítségével is poharakba rétegezhetjük.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?