Csokoládés - barackos pohárkrém
Hozzávalók
                                        1 tasak Dr. Oetker Gála Krémpuding csokoládés
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        300 ml tej
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        200 ml hideg tejszín
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 g keksz csokoládédarabokkal
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        4 evőkanál baracklikőr
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 doboz barack (kb. 240 g)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Elkészítés:
                                    A Gála krémpudingport a tasakon lévő leírás szerint, de csak 300 ml tej felhasználásával elkészítjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a krémpudingba forgatjuk. A kekszet durva darabokra törjük, és egy evőkanálnyit félreteszünk. A többi kekszet desszertes poharakban egyenletesen elosztjuk és 1-1 evőkanálnyi baracklikőrrel meglocsoljuk. A barackot egy szűrőn lecsepegtetjük és felkockázzuk. Egy kisebb mennyiséget a díszítéshez félreteszünk, a többit a kekszdarabokon elosztjuk. A krémpudingot átkeverjük, majd a barackra rétegezzük. A desszertet a félretett barackkal díszítjük és tálalásig hűtőbe helyezzük. Tálalás előtt kekszdarabokkal díszítjük.
                                
                            
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                    
                                            
                Csokoládés - barackos pohárkrém
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
                                        300 ml tej
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        200 ml hideg tejszín
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 g keksz csokoládédarabokkal
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        4 evőkanál baracklikőr
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 doboz barack (kb. 240 g)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
                                    A Gála krémpudingport a tasakon lévő leírás szerint, de csak 300 ml tej felhasználásával elkészítjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a krémpudingba forgatjuk. A kekszet durva darabokra törjük, és egy evőkanálnyit félreteszünk. A többi kekszet desszertes poharakban egyenletesen elosztjuk és 1-1 evőkanálnyi baracklikőrrel meglocsoljuk. A barackot egy szűrőn lecsepegtetjük és felkockázzuk. Egy kisebb mennyiséget a díszítéshez félreteszünk, a többit a kekszdarabokon elosztjuk. A krémpudingot átkeverjük, majd a barackra rétegezzük. A desszertet a félretett barackkal díszítjük és tálalásig hűtőbe helyezzük. Tálalás előtt kekszdarabokkal díszítjük.
                                
                            
                                            Legújabb cikkek
    1
                        
            
    Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
    2
                        
            
    Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
    3
                        
            
    Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
                    
                    
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?