Kókuszt a sütibe!

Dátum 2021. július 09.

A kókuszreszelék valahogy sosem megy ki a divatból, és ezt nagyon jól is teszi! Ugyanúgy szerepel a „retró” sütemények hozzávalói között, mint a mai, modern desszertekben. Mi lehet a titka?

Talán az, hogy olcsó, könnyen beszerezhető és sokoldalúan felhasználható: kerülhet tésztába, krémbe és egyéb töltelékekbe, használhatjuk különböző bevonatokhoz és díszíthetünk is vele.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Először is keverhetjük sütemények tésztájába. Ha így teszünk, érdemes a kókuszreszeléket forró, száraz (zsiradékmentes) serpenyőben megpirítani, hogy sokkal intenzívebb legyen az íze. Amikor szép, világos aranybarna, rögtön tegyük át egy hideg tányérra, és hagyjuk kihűlni. A kókuszreszelék a tésztában kiváltja a liszt egy részét – egyébként kókuszliszt is kapható, ami remek gluténmentes alternatíva.

Sütés nélküli desszertekbe szintén jöhet a kókuszreszelék. Nincs zsúr kókuszgolyó nélkül! Ezek az édességek általában darált keksz alapúak, a kekszhez dolgozhatunk kakaóport, lekvárt, rumot és persze kókuszreszeléket. Vagy akár keksz nélkül is készíthetünk golyócskákat, a kókuszreszelék egyszerre ízesít és szilárdít, ha csokis pralinémasszához keverjük. A kigömbölygetett golyócskákat alaposan hempergessünk is meg kókuszreszelékben! 

Szükséges idő 20-40 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Gyakori a kókuszreszelék és a tojásfehérjehab párosítása. A felvert tojáshabhoz porcukrot és kókuszreszeléket adunk, ezt belesüthetjük kevert tésztájú süteményekbe, vagy a sűrű krémet töltelékként is használhatjuk például leveles tésztába töltve. Hasonlóan készül a kókuszcsók vagy a túróval felturbózott kókuszos-túrós habcsók.

A keksz alapú masszából készül a hagyományos kókusztekercs is, ennek mind a külsejére, mind pedig a krémjébe kerül kókusz. Ha pedig már szó esett a retró édességekről és a hempergetésről, említsük meg a kókuszkockát! A süteményt először kakaós mázba, utána pedig kókuszba forgatjuk. Hempergetéshez általában nem szoktuk megpirítani a kókuszreszeléket, viszont díszítéshez finom és jól is mutat, ha pirított kókuszreszeléket választunk, szórhatjuk krémes torták vagy pohárkrémek tetejére.

Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

A kókuszreszelék mellett beszéljünk még más kókusz alapú, desszertekhez felhasználható kókuszos termékekről is! Ilyen a kókusztej, kókuszital és a kókuszlikőr. A kókusztej vagy kókuszital jó szolgálatot tehet, ha nem fogyasztunk állati eredetű tejterméket. A finom kókuszos íz ráadásul egy kis plusz is ad az összhatáshoz, legyen az krém vagy például fagyi. Használhatjuk hőkezeléssel és hőkezelés nélkül, keverhetjük sütemények tésztájához vagy akár pudingot is főzhetünk belőle.

Végül pedig jöjjön a kókuszlikőr! Itt a nyár, készítsünk sok-sok házi fagyit, ehhez kókuszlikőrt is választhatunk. Kókuszreszelékkel, kókuszlikőrrel, ananásszal kész is a karibi fagyi!

A kókusz igazán sokoldalú, egy-két csomag kókuszreszeléket érdemes mindig otthon tartani a kamrapolcon!

Szükséges idő 20-40 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2022-08-05
0 Kedvelés

Lángos, a nyári kedvenc

Nem telhet el nyár lángos nélkül! A klasszikus sajtos-tejfölös az egyik legkedveltebb strandétel, de itt még nem állunk meg, lássuk mennyiféle lángost süthetünk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-07-27
0 Kedvelés

Dobd fel a nyárestéket hűsítő italokkal!

Grillezés a kertben vagy egy nagy beszélgetés a teraszon? Bárhogy is döntesz, finom, behűtött italokra biztosan szükséged lesz a tökéletes bulihangulathoz.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-07-22
0 Kedvelés

Befőzés fűszeresen – fahéjtól a csilipaprikáig

Nyáron a szezonális gyümölcsök, zöldségek között mindenki megtalálja a kedvenceit, amiket szívesen elrak télire is. Befőzéskor a fűszerekről se feledkezzünk meg!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-28
0 Kedvelés

Keményítő kisokos

Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-10
0 Kedvelés

Főzzünk be kevesebb cukorral!

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-09
0 Kedvelés

Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel

Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!