Túrós kókuszcsók
Hozzávalók
Sütőlemezhez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó-felső sütés: kb. 170 °C
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C
Elkészítés:
A tojásfehérjéket keverőtálban konyhai robotgéppel (habverővel) a legmagasabb fokozaton nagyon keményre felverjük. A cukrot és a vanillincukrot közben apránként hozzáadjuk. Az áttört túrót és a keserűmandula-aromát belekeverjük, majd végezetül a kókuszreszeléket is hozzáforgatjuk. A masszából 2 teáskanál segítségével a sütőlemezre, egymástól kellő távolságban kis halmokat rakunk. A sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-16 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kókuszcsókokat sütőpapírral együtt, rácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót, a tasakon lévő utasítás szerint, felolvasztjuk és a kihűlt kókuszcsókok felére rácsorgatjuk. A csokoládét hagyjuk megszilárdulni, majd jól záródó dobozban tároljuk a kókuszcsókokat.
Tippek:
A tojásfehérje keményre veréséhez egy csepp tojássárgája sem kerülhet a keverőtálba, és a habverőnek is teljesen zsírmentesnek kell lennie.
Ízlés szerint a csokoládés díszítést el is hagyhatjuk.
Túrós kókuszcsók
Hozzávalók
kb. 80 darab elkészítéséhez
Sütőlemezhez:
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó-felső sütés: kb. 170 °C
Légkeveréses sütés: kb. 150 °C
Elkészítés:
A tojásfehérjéket keverőtálban konyhai robotgéppel (habverővel) a legmagasabb fokozaton nagyon keményre felverjük. A cukrot és a vanillincukrot közben apránként hozzáadjuk. Az áttört túrót és a keserűmandula-aromát belekeverjük, majd végezetül a kókuszreszeléket is hozzáforgatjuk. A masszából 2 teáskanál segítségével a sütőlemezre, egymástól kellő távolságban kis halmokat rakunk. A sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-16 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kókuszcsókokat sütőpapírral együtt, rácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót, a tasakon lévő utasítás szerint, felolvasztjuk és a kihűlt kókuszcsókok felére rácsorgatjuk. A csokoládét hagyjuk megszilárdulni, majd jól záródó dobozban tároljuk a kókuszcsókokat.
Tippek:
A tojásfehérje keményre veréséhez egy csepp tojássárgája sem kerülhet a keverőtálba, és a habverőnek is teljesen zsírmentesnek kell lennie.
Ízlés szerint a csokoládés díszítést el is hagyhatjuk.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?