Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Svéd mandulatorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb.12 szelet

Hozzávalók

kb.12 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (24 cm Ø):

sütőpapír

Tojásfehérjehabhoz:

5 darab tojásfehérje (M-es)
150 g cukor
200 g őrölt mandula

Vaníliakrémhez:

3 evőkanál cukor
500 ml tej
5 darab tojássárgája (M-es)

Szóráshoz:

100 g szeletelt mandula
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A csatos tortaformát sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tojásfehérjehab:
A tojásfehérjét a cukorral keverőtálban nagyon keményre felverjük. Belekeverjük az őrölt mandulát és a massza felét a formában elsimítjuk. A formát a sütő közepében lévő rácsra tesszük.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!

A forma szélét lecsatoljuk, és eltávolítjuk. A tortalapot sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Megtisztítjuk a forma szélét és alját, és a formát ismét sütőpapírral béleljük. A massza másik felét a fent leírtak szerint a formába tesszük, egyenletesen elsimítjuk a tetejét és megsütjük.
A tortalapot sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Vaníliakrém:
A pudingport kis tálban összekeverjük a cukorral, majd a tojássárgájával és kb. 5 evőkanál tejjel habverővel összekeverjük. A maradék tejet edénybe öntjük, és felforraljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzhelyről, és a kikevert pudingport habverővel belekeverjük. A pudingot 1 percig kevergetve főzzük, majd félretesszük, alkalmanként megkeverjük, és hagyjuk kihűlni.

A szeletelt mandulát bevonatos serpenyőben zsiradék nélkül barnára pirítjuk, és tányéron hagyjuk kihűlni.

A sütőpapírt eltávolítjuk a tortalapokról. Az egyik tortalapot tortatálra tesszük, és megkenjük a vaníliakrém kb. ¾ részével. Rátesszük, és rányomkodjuk a felső tortalapot. A maradék krémet elkenjük a tortán és a torta szélén. A torta tetejét és oldalát mandulával megszórjuk, a legjobb, ha tésztakártya segítségével. Legalább 3 órára, de legjobb, ha egész éjszakára hűtőszekrényben állni hagyjuk.

Tippek:

A tortát elkészíthetjük már előző nap is.
Ha van két 24 cm Ø tortaformánk, akkor a két tortalapot egyszerre is megsüthetjük.
A Svéd mandulatorta receptje 12 szelet süteményhez elegendő.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
42 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!