Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Répatorta krémsajtos mázzal

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 szelet elkészítéséhez

Téglalap alakú sütőforma (30x11 cm):

zsiradék

Tésztához:

400 g sárgarépa
4 darab tojásfehérje (M-es)
1 csipet só
100 g lágy margarin
100 g mogyorókrém, vagy földimogyoróvaj
150 g barna cukor
4 darab tojássárgája (M-es)
200 g tönkölybúzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 g durvára aprított földimogyoró

Mázhoz:

50 g lágy margarin
60 g porcukor
100 g mogyorókrém, vagy földimogyoróvaj
200 g mascarpone krémsajt
1 csipet só

Díszítéshez:

2 evőkanál durvára darabolt földimogyoró
1 darab sárgarépa
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Répatorta krémsajtos mázzal sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tésztához meghámozzuk és finomra reszeljük a sárgarépát. A kimért mogyorót durvább darabokra aprítjuk, majd 2 evőkanállal félreteszünk a díszítéshez. A sütőformát kivajazzuk, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160°C(előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásfehérjét és a sót konyhai robotgéppel (habverő) keményre felverjük. A margarint és a mogyorókrémet keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és addig keverjük, amíg kötött masszát nem kapunk. A tojássárgáját a legmagasabb fokozaton belekeverjük. Összekeverjük a lisztet a sütőporral, majd szintén a masszába keverjük. Ezt követően először a répareszeléket és a darabolt mogyorót adjuk hozzá, és alaposan elkeverjük. A felvert tojáshabot röviden, óvatosan adjuk hozzá és addig keverjük, míg a tésztába teljesen eloszlatjuk. A Répatorta krémsajtos mázzal sütemény masszáját a sütőformába tesszük, és elsimítjuk. A formát a sütő alsó harmadában elhelyezett rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 70-75 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A Répatorta krémsajtos mázzal süteményt 10 percre a formában rácson hagyjuk, majd kivesszük a formából, és rácson hagyjuk kihűlni.

Máz:
A lágy margarint és a porcukrot tálban konyhai robotgéppel (habverő) összekeverjük, majd belekeverjük a mogyorókrémet, a krémsajtot, a vaníliás cukrot és a sót. A mázt egyenletesen elosztjuk a süteményen. A sárgarépát meghámozzuk, és zöldséghámozóval csíkokat hántunk le róla. A Répatorta krémsajtos mázzal sütemény tetejét a répacsíkokkal és a félretett mogyoródarabokkal díszítjük.

Tipp:

Máz nélkül a Répatorta krémsajtos mázzal sütemény jól előkészíthető és fagyasztható.
A Répatorta krémsajtos mázzal bevont, édes sütemény jeles napokra.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!