Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hólabda

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 18 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 18 darab elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x20 cm):

sütőpapír

Tésztához:

8 darab tojás (M-es)
8 evőkanál forró víz
250 g cukor
270 g búzaliszt

Krémhez:

500 ml tej
150 g lágy vaj
150 g porcukor
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum

Összeállításhoz:

kb. 100 g kókuszreszelék

Mázhoz:

1 teáskanál étolaj, pl. napraforgóolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsi alját sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat és a forró vizet keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra verjük. Beleszórjuk a cukrot, 1 percig keverjük, majd további 2 percig habosra verjük. A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a kakaóporral és a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton röviden a masszához keverjük. A tésztát egyenletesen eloszlatjuk a tepsiben, a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-28 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Óvatosan, késsel elválasztjuk körben a sütemény szélét a tepsitől, kifordítjuk egy sütőpapírral bélelt süteményrácsra, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután eltávolítjuk a sütőpapírt a süteményről.

Krém:
A pudingport kb. 150 ml tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. Visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután a sűrű masszát keverőtálba töltjük, frissentartó fóliával lefedjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. A szobahőmérsékletű vajat és a porcukrot konyhai robotgéppel (habverő) habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a szobahőmérsékletűre hűlt pudingot, valamint a rum aromát, és együtt kihabosítjuk.

Összeállítás:
A tésztából pogácsaszaggatóval (kb. 5-5,5 cm Ø) kb. 18 darab korongot szaggatunk ki. Valamennyi korongot vízszintesen kettévágjuk, a feleket krémmel összeragasztjuk, majd az így kapott korongok oldalát is körben bekenjük a krémmel. A kókuszreszeléket egy tányérba szórjuk, és a korongokat körben belehempergetjük úgy, hogy a krémmel bevont részre egyenletesen jusson kókusz. A hólabdákat tálcára helyezzük, és hűtőbe tesszük legalább 30 percre.

Máz:
A tortabevonót egy hőálló tálban, vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzákeverjük az olajat. Egy teáskanál segítségével a hólabdák tetejére csorgatjuk, és körkörös alakzatban, a korong széléig kihúzva elsimítjuk. Hagyjuk megdermedni, majd a süteményt tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.

Tippek:

A szaggatásból maradt tésztafelesleget morzsára aprítva pohárdesszertekhez vagy krémekkel, lekvárral összedolgozva sütinyalókákhoz (cake pop) használhatjuk fel.

A krémhez puding helyett azonos mennyiségű Dr. Oetker Étkezési Keményítőt is használhatunk.
Hólabda

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!