Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Hólabda

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 18 darab

Hozzávalók

kb. 18 darab elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x20 cm):

sütőpapír

Tésztához:

8 darab tojás (M-es)
8 evőkanál forró víz
250 g cukor
270 g búzaliszt

Krémhez:

500 ml tej
150 g lágy vaj
150 g porcukor
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum

Összeállításhoz:

kb. 100 g kókuszreszelék

Mázhoz:

1 teáskanál étolaj, pl. napraforgóolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsi alját sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat és a forró vizet keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra verjük. Beleszórjuk a cukrot, 1 percig keverjük, majd további 2 percig habosra verjük. A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a kakaóporral és a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton röviden a masszához keverjük. A tésztát egyenletesen eloszlatjuk a tepsiben, a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 25-28 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Óvatosan, késsel elválasztjuk körben a sütemény szélét a tepsitől, kifordítjuk egy sütőpapírral bélelt süteményrácsra, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután eltávolítjuk a sütőpapírt a süteményről.

Krém:
A pudingport kb. 150 ml tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. Visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután a sűrű masszát keverőtálba töltjük, frissentartó fóliával lefedjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. A szobahőmérsékletű vajat és a porcukrot konyhai robotgéppel (habverő) habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a szobahőmérsékletűre hűlt pudingot, valamint a rum aromát, és együtt kihabosítjuk.

Összeállítás:
A tésztából pogácsaszaggatóval (kb. 5-5,5 cm Ø) kb. 18 darab korongot szaggatunk ki. Valamennyi korongot vízszintesen kettévágjuk, a feleket krémmel összeragasztjuk, majd az így kapott korongok oldalát is körben bekenjük a krémmel. A kókuszreszeléket egy tányérba szórjuk, és a korongokat körben belehempergetjük úgy, hogy a krémmel bevont részre egyenletesen jusson kókusz. A hólabdákat tálcára helyezzük, és hűtőbe tesszük legalább 30 percre.

Máz:
A tortabevonót egy hőálló tálban, vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzákeverjük az olajat. Egy teáskanál segítségével a hólabdák tetejére csorgatjuk, és körkörös alakzatban, a korong széléig kihúzva elsimítjuk. Hagyjuk megdermedni, majd a süteményt tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.

Tippek:

A szaggatásból maradt tésztafelesleget morzsára aprítva pohárdesszertekhez vagy krémekkel, lekvárral összedolgozva sütinyalókákhoz (cake pop) használhatjuk fel.

A krémhez puding helyett azonos mennyiségű Dr. Oetker Étkezési Keményítőt is használhatunk.
Hólabda

Hozzászólások

Németh Brúnó
Németh Brúnó
Dátum 2025. February. 25. 19:40
Nagyon finom!

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!