Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis-kókuszos sütemény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 18 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 18 szelet elkészítéséhez

Téglalap alakú sütőformához (25x11 cm):

zsiradék
búzaliszt BL-51

Töltelékhez:

1 darab tojásfehérje (M-es)
50 g cukor
60 g kókuszreszelék

Tésztához:

200 g lágy vaj vagy margarin
175 g cukor
1 csipet só
1 darab tojássárgája (M-es)
3 darab tojás (M-es)
150 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
2 evőkanál tej (25 ml)

Díszítéshez:

kókuszreszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A formát kivajazzuk és kilisztezzük. A tortabevonót a csomagoláson található leírás alapján megolvasztjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Töltelék:
A tojásfehérjét keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton nagyon keményre felverjük. Továbbra is a legmagasabb fokozaton röviden belekeverjük egymás után a cukrot és a vanillincukrot, majd könnyedén hozzáadjuk kókuszreszeléket.

Tészta:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) selymesre keverjük. A cukrot, a vanillincukrot és a sót keverés közben fokozatosan hozzáadjuk, míg kötött masszát nem kapunk. A tojássárgáját és a tojást a legmagasabb fokozaton egymás után belekeverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd 2 adagban röviden közepes fokozaton belekeverjük a tejet. Végül hozzáadjuk a tortabevonót.
A tészta felét elosztjuk a formában. Evőkanál segítségével a közepébe vájatot húzunk. A tojásfehérje masszát a vájatba töltjük, közben a forma végeiben egy kis helyet hagyunk. A maradék tésztát egyenletesen elosztjuk rajta, és óvatosan elkenjük. A formát a sütő alsó részébe lévő rácsra tesszük és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 55-60 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt sütés után még 10 percig a formában sütőrácson hűlni hagyjuk, majd csak utána vesszük ki a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A tortabevonót durvára aprítjuk, és kis mélyhűtő tasakba tesszük. A zacskót jól lezárjuk, és a tortabevonót gőz fölött, lassú tűzön felolvasztjuk. Levágjuk a tasak egy kis csücskét, a tortabevonót rácsurgatjuk a süteményre, majd hagyjuk megszilárdulni.

Tipp:

A sütemény kiválóan fagyasztható.
Csokis-kókuszos sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!