Kókuszkocka
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 18x25 cm):
sütőpapír
zsiradék
Tésztához:
350 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
2 darab tojás (M-es)
150 g cukor
80 g lágy vaj vagy margarin
3 evőkanál folyékony méz
150 ml tej
Mázhoz:
200 g vaj vagy margarin
150 g cukor
2 púpozott evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
70 ml tej
Hempergetéshez:
kb. 120 g kókuszreszelék
Elkészítés
Előkészítés:
A Kókuszkocka sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit kikenjük zsiradékkal, és kibéleljük sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés kb. 160 °C (előmelegítve)
A tepsit kikenjük zsiradékkal, és kibéleljük sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztben elkeverjük a sütőport. A tojásokat a cukorral konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percet verjük, majd hozzáadjuk a felkockázott vajat vagy margarint, és ezzel is simára keverjük. Beleöntjük a mézet és a tejet, végül hozzákeverjük a sütőporos lisztet is. A tésztát a tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a Kókuszkocka süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 28-30 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész süteményt tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágjuk.
Máz:
A felkockázott vajat vagy margarint egy lábasba tesszük a cukorral, a kakaóporral, a rum aromával és a tejjel, lassú tűzön, kevergetve egyneművé olvasztjuk. Lehúzzuk a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni. A sütemény kockákat villával megmártjuk benne, majd beleforgatjuk a kókuszreszelékbe, és szilárdulásig rácsra tesszük.
A lisztben elkeverjük a sütőport. A tojásokat a cukorral konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percet verjük, majd hozzáadjuk a felkockázott vajat vagy margarint, és ezzel is simára keverjük. Beleöntjük a mézet és a tejet, végül hozzákeverjük a sütőporos lisztet is. A tésztát a tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a Kókuszkocka süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 28-30 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész süteményt tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágjuk.
Máz:
A felkockázott vajat vagy margarint egy lábasba tesszük a cukorral, a kakaóporral, a rum aromával és a tejjel, lassú tűzön, kevergetve egyneművé olvasztjuk. Lehúzzuk a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni. A sütemény kockákat villával megmártjuk benne, majd beleforgatjuk a kókuszreszelékbe, és szilárdulásig rácsra tesszük.
Tipp:
A Kókuszkocka sütemény kihűlt tésztáját először hosszában kettévághatjuk és megtölthetjük lekvárral. Ezután vágjuk kockákra, majd vonjuk be a mázzal és a kókuszreszelékkel.
Kedvencnek jelölöm
Kókuszkocka
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 18x25 cm):
sütőpapír
zsiradék
Tésztához:
350 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
2 darab tojás (M-es)
150 g cukor
80 g lágy vaj vagy margarin
3 evőkanál folyékony méz
150 ml tej
Mázhoz:
200 g vaj vagy margarin
150 g cukor
2 púpozott evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
70 ml tej
Hempergetéshez:
kb. 120 g kókuszreszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A Kókuszkocka sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A tepsit kikenjük zsiradékkal, és kibéleljük sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés kb. 160 °C (előmelegítve)
A tepsit kikenjük zsiradékkal, és kibéleljük sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztben elkeverjük a sütőport. A tojásokat a cukorral konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percet verjük, majd hozzáadjuk a felkockázott vajat vagy margarint, és ezzel is simára keverjük. Beleöntjük a mézet és a tejet, végül hozzákeverjük a sütőporos lisztet is. A tésztát a tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a Kókuszkocka süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 28-30 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész süteményt tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágjuk.
Máz:
A felkockázott vajat vagy margarint egy lábasba tesszük a cukorral, a kakaóporral, a rum aromával és a tejjel, lassú tűzön, kevergetve egyneművé olvasztjuk. Lehúzzuk a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni. A sütemény kockákat villával megmártjuk benne, majd beleforgatjuk a kókuszreszelékbe, és szilárdulásig rácsra tesszük.
A lisztben elkeverjük a sütőport. A tojásokat a cukorral konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percet verjük, majd hozzáadjuk a felkockázott vajat vagy margarint, és ezzel is simára keverjük. Beleöntjük a mézet és a tejet, végül hozzákeverjük a sütőporos lisztet is. A tésztát a tepsibe simítjuk, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a Kókuszkocka süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 28-30 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész süteményt tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágjuk.
Máz:
A felkockázott vajat vagy margarint egy lábasba tesszük a cukorral, a kakaóporral, a rum aromával és a tejjel, lassú tűzön, kevergetve egyneművé olvasztjuk. Lehúzzuk a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni. A sütemény kockákat villával megmártjuk benne, majd beleforgatjuk a kókuszreszelékbe, és szilárdulásig rácsra tesszük.
Tipp:
A Kókuszkocka sütemény kihűlt tésztáját először hosszában kettévághatjuk és megtölthetjük lekvárral. Ezután vágjuk kockákra, majd vonjuk be a mázzal és a kókuszreszelékkel.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?