Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Baconös stangli

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

375 g búzaliszt
1 teáskanál (kb. 7 g) só
1 kávéskanál cukor
200 ml langyos tej
1 darab tojássárgája (M-es)
50 g lágy vaj vagy margarin
8 darab baconcsík (kb. 150 g)

Kenéshez:

1 darab tojássárgája (M-es)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a szárított rozskovászt, az expressz élesztőt, a sót és a cukrot. Hozzáadjuk a langyos tejet, a tojássárgáját és a kis kockákra vágott vajat vagy margarint, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) legalább 3 percig dagasztjuk. A tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, és mindet 1-1 kb. 18 cm hosszú hengerré sodorjuk. A hengereket lazán, hézagokat hagyva áttekerjük 1-1 baconcsíkkal. A stanglikat egymástól kellő távolságra a tepsire helyezzük, tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen 15 percet pihentetjük. Ezután a tetejüket (a baconnel nem fedett részeket) lekenjük egy kevés vízzel hígított, felvert tojássárgájával. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a stanglikat megsütjük.

Sütési idő: kb. 22-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész stanglikat a sütőlemezzel együtt rácsra téve hűlni hagyjuk.

Tipp:

A stanglikat sütés előtt megszórhatjuk reszelt sajttal vagy szezámmaggal.
Baconös stangli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!