Sütemények

Tippek és trükkök a tökéletes sütemények elkészítéséhez.

A zselatinnal elkészített torta mennyi idő múlva lesz szeletelhető?
Mi történik, ha a tortazselét főzés után egyszerre a tortára öntjük?
Mit tegyünk, ha a vajas, linzer tésztánk lágy lesz és kezelhetetlen, mert ragad?
Mit történik, ha nem melegítjük elő a sütőt?
A tojásfehérjébe mikor tegyük bele a cukrot?
Linzerhez milyen margarint használjunk?
Milyen legyen a hozzávalók hőmérséklete?
A sütő melyik részébe tegyük a tepsi süteményt?
A formában elkészített süteményeket mikor vegyük ki a formából?
Hogyan készítsünk tökéletes omlós- vagy linzertésztát?
Mit csináljak, ha a mák-, dió-, vagy mogyoró töltelékünk túl lágy lesz?
Ha a recept 24 cm-es tortaformát ír, de nekünk nincs a megadott méret csak nagyobb, mit tegyek?
Kicsit több lett a margarin a recepthez, nyugodtan használhatjuk?
A sütemény felszínét mikor kell villával megszurkálni?
Miért kell a fánk tésztába némi rumot tenni?
Hogyan lesz tökéletes cukormázunk?
Honnan tudjuk, hogy mikor készült el a sütemény?
Piskóta készítésénél ki kell kenni a forma szélét is?
Mérleg nélkül mérhetünk bögre segítségével?
Folyadékot mérhetünk poharakkal, csészével?
Mérhetünk kanállal?
Miért kell egy csipet só a süteményekbe?
Mit jelent az, hogy gőz felett kell megolvasztani a csokoládét?
Ha a receptben friss gyümölcs van, használhatunk helyette fagyasztott, kiolvasztott gyümölcsöt?
Krémes süteményeket mikor tudjuk biztonságosan, szépen szeletelni?
Lekvárral vagy gyümölccsel készült süteményt, tortát lehet fagyasztani?
Hogyan használjuk az őrölt zselatint?
Hogyan nyújtsuk ki a kész fondant?
Mit tegyünk, ha nincs otthon sütőpor?
Mitől lesz puha, könnyű a piskótánk?

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-08-06
0 Kedvelés

Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására

Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!