Sütemények

Tippek és trükkök a tökéletes sütemények elkészítéséhez.

A zselatinnal elkészített torta mennyi idő múlva lesz szeletelhető?
Mi történik, ha a tortazselét főzés után egyszerre a tortára öntjük?
Mit tegyünk, ha a vajas, linzer tésztánk lágy lesz és kezelhetetlen, mert ragad?
Mit történik, ha nem melegítjük elő a sütőt?
A tojásfehérjébe mikor tegyük bele a cukrot?
Linzerhez milyen margarint használjunk?
Milyen legyen a hozzávalók hőmérséklete?
A sütő melyik részébe tegyük a tepsi süteményt?
A formában elkészített süteményeket mikor vegyük ki a formából?
Hogyan készítsünk tökéletes omlós- vagy linzertésztát?
Mit csináljak, ha a mák-, dió-, vagy mogyoró töltelékünk túl lágy lesz?
Ha a recept 24 cm-es tortaformát ír, de nekünk nincs a megadott méret csak nagyobb, mit tegyek?
Kicsit több lett a margarin a recepthez, nyugodtan használhatjuk?
A sütemény felszínét mikor kell villával megszurkálni?
Miért kell a fánk tésztába némi rumot tenni?
Hogyan lesz tökéletes cukormázunk?
Honnan tudjuk, hogy mikor készült el a sütemény?
Piskóta készítésénél ki kell kenni a forma szélét is?
Mérleg nélkül mérhetünk bögre segítségével?
Folyadékot mérhetünk poharakkal, csészével?
Mérhetünk kanállal?
Miért kell egy csipet só a süteményekbe?
Mit jelent az, hogy gőz felett kell megolvasztani a csokoládét?
Ha a receptben friss gyümölcs van, használhatunk helyette fagyasztott, kiolvasztott gyümölcsöt?
Krémes süteményeket mikor tudjuk biztonságosan, szépen szeletelni?
Lekvárral vagy gyümölccsel készült süteményt, tortát lehet fagyasztani?
Hogyan használjuk az őrölt zselatint?
Hogyan nyújtsuk ki a kész fondant?
Mit tegyünk, ha nincs otthon sütőpor?
Mitől lesz puha, könnyű a piskótánk?

KAPCSOLÓDÓ CiKKEK

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!