Narancsvidék: finomságok naranccsal

A déli gyümölcsök gyakori és közkedvelt alapanyagok lehetnek a konyhában. Nézzük, milyen csodás finomságokat készíthetünk naranccsal!

A narancs illóolajának jótékony hatása

Az évnek ennek a szakában nem csak akkor járunk jól, ha beengedjük a narancsot, mint alapanyagot a konyhánkba, hanem akkor is, ha megismerkedünk az illóolajával.

A narancs kellemesen édeskés illata felderíti a lelket, jobb kedvre hangol. Nem is csoda, hiszen a narancsból nyert illóolajat az egyik legjobb stresszoldóként tartják számon, és még a felső légúti megbetegedésekkel való küzdelemben is a segítségünkre lehet.

Emellett jótékony hatással van az ízületekre, izmokra, és masszázsolajként is kiválóan használható. 

Narancs és a csokoládé

De most térjünk is rá a narancsból készült gasztronómiai élvezetekre, hiszen egy vidítóan aromás illatú sütemény a lelket is masszírozhatja.

A narancs csokoládéval alkotott párosát sokan ismerhetik. Véletlenül sem nevezném ezt kényszerházasságnak, hiszen a két íz tökéletesen kiegészíti egymást, kiválóan erősítik egymás tulajdonságait. Készíthetünk akár csodálatos csokis sütit is, de ha valami könnyűvel próbálkoznánk, mindenképpen vegyük fel a repertoárunkba a narancsos-csokis pudingot is.

Aki pedig valamilyen okból nincs kibékülve a puding intézményével, mégis valami könnyedebb édességet dobna össze, biztos örömét fogja lelni egy isteni pohárkrémben. És a „klasszikus” Fanta / Mirinda / üdítős szeletre ki emlékszik?

Egyéb gyümölcsökkel variálva

A narancs sokoldalúságát bizonyítja, hogy nem csak a csokival alkotott duettje felejthetetlen, jól passzol hozzá a répa, a sütőtök, az alma, a citrom, a dió, de még a gyömbér is.

Természetesen, többek között lekvárt is készíthetünk belőle, társíthatjuk egyéb gyümölcsökkel, de jól állnak neki a különböző aromás fűszerek is.

KAPCSOLÓDÓ CiKKEK

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!