Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokoládés-narancsos zabkása

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 1 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

1 adag elkészítéséhez

1 evőkanál egész héjas mandula
½ narancs
125 ml narancslé 100 %-os
1 evőkanál méz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Csokoládés-narancsos zabkása desszert hozzávalóit pontosan, kimérjük és előkészítjük.
A mandulát durvára aprítjuk. A narancsot meghámozzuk, közben a belső fehér héját is lehúzzuk, majd szeletekre vágjuk.

Elkészítés:

A narancslevet felforraljuk. A zabkását tálkába öntjük, és a forró narancslével leöntjük, majd alaposan elkeverjük. Belekeverjük a mézet, és legalább 3 percig állni hagyjuk. A zabkását narancsszeletekkel és a durvára aprított mandulával körítjük.

Tippek:

A Csokoládés-narancsos zabkása desszert natúr hozzávalókból is elkészíthető aprószemű zabpehelyből és durvára vágott étcsokoládé vagy holland kakaópor felhasználásával.
Csokoládés-narancsos zabkása

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!