Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokoládés-narancsos zabkása

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 1 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

1 adag elkészítéséhez

1 evőkanál egész héjas mandula
½ narancs
125 ml narancslé 100 %-os
1 evőkanál méz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Csokoládés-narancsos zabkása desszert hozzávalóit pontosan, kimérjük és előkészítjük.
A mandulát durvára aprítjuk. A narancsot meghámozzuk, közben a belső fehér héját is lehúzzuk, majd szeletekre vágjuk.

Elkészítés:

A narancslevet felforraljuk. A zabkását tálkába öntjük, és a forró narancslével leöntjük, majd alaposan elkeverjük. Belekeverjük a mézet, és legalább 3 percig állni hagyjuk. A zabkását narancsszeletekkel és a durvára aprított mandulával körítjük.

Tippek:

A Csokoládés-narancsos zabkása desszert natúr hozzávalókból is elkészíthető aprószemű zabpehelyből és durvára vágott étcsokoládé vagy holland kakaópor felhasználásával.
Csokoládés-narancsos zabkása

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!