Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ananász-narancsdzsem Bourbon vaníliával

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 üveg (200 ml)
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 üveg (200 ml) elkészítéséhez

700 g ananász (előkészítve mérve)
800 g narancs (előkészítve mérve)
4 evőkanál narancslikőr
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az ananászt meghámozzuk, a torzsáját eltávolítjuk, kis darabokra vágjuk, és 700 g-t kimérünk belőle. A narancsot meghámozzuk, a belső fehér réteget is eltávolítjuk. A narancsfiléket kivágjuk, a maradékot egy kicsit kinyomkodjuk, és a levét szintén felhasználjuk. 800 g narancsfilét és gyümölcslevet kimérünk. A gyümölcsök kb. felét pépesítjük.

Elkészítés:

A gyümölcsöket, a Bourbon Vaníliás cukrokat és a befőzőcukrot egy nagy főzőedénybe öntjük, majd állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük. Csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk, és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.

Tipp:

Zselépróba:
Az üvegbetöltés előtt egy tányérra kiteszünk 1-2 teáskanál forró lekvárt. Ha nem szilárdul meg, akkor további egy percet még főzzük.
A karakteres ízű Ananász-narancsdzsem Bourbon vaníliával gazdagítva kerül az kamrapolcokra.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-06-28
0 Kedvelés

Keményítő kisokos

Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-10
0 Kedvelés

Főzzünk be kevesebb cukorral!

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-09
0 Kedvelés

Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel

Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!