Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokoládé-narancs réteges torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 10 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10 szelet elkészítéséhez

Magas, csatos tortaformához (Ø 18 cm):

sütőpapír

Piskóta tésztához:

100 g kandírozott narancshéj
60 g vaj vagy margarin
4 db tojás (M-es)
4 teáskanál forró víz
140 g cukor
180 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Áztatáshoz:

kb. 75 ml világos narancslikőr

Töltelékhez:

600 ml hideg habtejszín
kb. 3 evőkanál narancslekvár

Bevonathoz:

50 ml habtejszín

Díszítéshez:

kb. 1 db kezeletlen narancs
némi keksz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A kandírozott narancshéjat aprítsuk finomra botmixer segítségével. A tésztához a vajat vagy margarint olvasszuk meg, és hagyjuk kissé kihűlni. Tegyünk sütőpapírt tortaformába és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat és a vizet egy keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig habosra verjük. Szórjuk bele a vanillincukorral elkevert cukrot, miközben 1 percig keverjük, majd további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a keményítővel és a kandírozott narancshéjjal, majd a legalacsonyabb fokozaton rövid ideig keverjük a masszához. Röviden keverjük bele az olvasztott vajat vagy margarint. A tésztát egyenletesen oszlassuk el a tortaformában. Helyezzük a formát a sütő aljában lévő rácsra.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Lazítsuk meg és távolítsuk el a tortaforma peremét, fordítsuk ki az alapot egy sütőpapírral borított süteményrácsra, vegyük le a forma alját, és hagyjuk kihűlni a tésztát.

Áztatás:
Vágjuk át az alapot vízszintesen háromszor. Az aljakat egyenletesen áztassuk be a likőrrel. A sima alapot tegyük félre a felső tortalaphoz. Az alsó réteget tegyük egy tányérra.

Töltelék:
Tegyük a tortakrémet egy keverőtálba, adjuk hozzá a tejszínt, és konyhai robotgéppel (habverő) verjük az egészet, először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton legalább 3 percig. A krém jó 1/4 részét tegyük félre. A 3 alapot egyenletesen kenjük meg a lekvárral, majd a maradék krémmel, és halmozzuk őket egymásra. Helyezzük rá az utolsó tortalapot, majd a maradék krémet simítsuk el a tortán, és legalább 2 órára tegyük hűtőszekrénybe.

Máz:
Forraljuk fel a tejszínhabot, vegyük le a tűzről, és keverjük bele a tortabevonót. Addig keverjük, amíg el nem olvad. Hagyjuk kissé kihűlni, majd a torta közepére öntjük, és a szélén egy keveset lefuttatva, lendületesen eloszlatjuk. Hűtsük le a tortát.

Díszítés:
Díszítsük a tortát tetszés szerint. A csokoládéecsetekhez tegyük a tortabevonót egy kis mélyhűtőzacskóba, zárjuk le szorosan, és tegyük alacsony hőfokon vízforralóba (többször átgyúrjuk). Töröljük le a fagyasztózacskót, vágjunk le egy kis sarkot, és nyomjunk pacákat a csokoládébevonóból sütőpapírra, és ecsettel ecseteljük ki őket. A narancshéjhoz öblítsük le a narancsot forró vízben, és a csíkokat vágjunk ki a hámozóval.
Tálalás előtt vegyük le a csokoládéecseteket a sütőpapírról, és díszítsük velük a tortát, valamint a narancshéjjal és a keksszel.

Tipp:

Ha nincs magas tortaformája, akkor először csak a tészta felét készítse el, és a formában (Ø 18 cm) egymás után süsse meg a 2 alapot. Süssük mindkettőt kb. 25 percig ugyanazon a sütőbeállításon.
Csokoládé-narancs réteges torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!