Mintás piskótatekercs
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Dekormasszához:
Piskótához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A sütő- és ételfestékek kivételével keverjük össze az összes hozzávalót egy kis tálban. Osszuk a díszítő keveréket 2 egyenlő adagra. Színezzük a keveréket piros és zöld sütő- és ételfestékkel, és tegyük mindkettőt egy-egy kis fagyasztózacskóba. Vágjunk le egy kis sarkot, és rajzoljunk(nyomjunk) indákat, leveleket és virágokat a sütőpapírral bélelt tepsire.
Piskótatészta:
A tojásokat és a tojássárgáját keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt verjük habosra. Keverjük össze a cukrot a vaníliás cukorral, 1 perc alatt keverés közben adjuk hozzá a masszához, és további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton rövid ideig keverjük hozzá a cukros masszához. A tésztát óvatosan oszlassuk el a díszítésen. A tepsit tegyük a sütő középső részébe és süsük meg a piskótát.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Óvatosan lazítsuk meg a piskótát, és borítsuk ki a cukorral megszórt sütőpapírra. Hagyjuk a papírral együtt kihűlni.
Töltelék:
Óvatosan távolítsuk el a sütőpapírt, és fordítsuk vissza a piskótát. Vágjuk hosszában félbe a vaníliarudat, és kaparjuk ki a pépet. A tejszínt a zselatin fixszel a csomagoláson található utasítás szerint konyhai robotgéppel (habverő) verjük kemény habbá. Végül adjuk hozzá a vaníliapépet és a cukrot. Kenjük a krémet a piskótára, és a hosszú oldalról tekerjük fel. Tegyük a tekercset legalább 1 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítési variáció 1.
Ha a piskótára szeretnénk valamit írni, hagyjuk el a díszítő keveréket, és színezzünk be kb. 2 evőkanál piskótát 1 teáskanál Dr. Oetker Holland kakaóval. A világos piskótatésztát egyenletesen osszuk el a tepsin, a sötét tésztát pedig tegyük egy kis fagyasztózacskóba. Vágjunk le egy kis sarkot, és írjunk rá a tésztára. Sütés után fordítsuk ki a piskótát a munkafelületre, hogy a héja megtapadjon, és az írás jobban látható legyen.
Díszítési variáció 2
Osszuk a díszítő keveréket körülbelül 4 egyenlő adagra, és színezzük őket különbözőképpen sütő- és ételfestékkel. Töltsük a masszát 4 kis fagyasztózacskóba, és vágjunk le egy kis sarkot. A színes keveréket kis és nagy pöttyök vagy szívecskék formájában nyomjuk a tepsire. Óvatosan terítsük rá a piskótakeveréket.
Tipp:
Mintás piskótatekercs
Hozzávalók
kb. 16 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 35x40 cm):
Dekormasszához:
Piskótához:
Töltelékhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A sütő- és ételfestékek kivételével keverjük össze az összes hozzávalót egy kis tálban. Osszuk a díszítő keveréket 2 egyenlő adagra. Színezzük a keveréket piros és zöld sütő- és ételfestékkel, és tegyük mindkettőt egy-egy kis fagyasztózacskóba. Vágjunk le egy kis sarkot, és rajzoljunk(nyomjunk) indákat, leveleket és virágokat a sütőpapírral bélelt tepsire.
Piskótatészta:
A tojásokat és a tojássárgáját keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt verjük habosra. Keverjük össze a cukrot a vaníliás cukorral, 1 perc alatt keverés közben adjuk hozzá a masszához, és további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton rövid ideig keverjük hozzá a cukros masszához. A tésztát óvatosan oszlassuk el a díszítésen. A tepsit tegyük a sütő középső részébe és süsük meg a piskótát.
Sütési idő: kb. 10-12 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Óvatosan lazítsuk meg a piskótát, és borítsuk ki a cukorral megszórt sütőpapírra. Hagyjuk a papírral együtt kihűlni.
Töltelék:
Óvatosan távolítsuk el a sütőpapírt, és fordítsuk vissza a piskótát. Vágjuk hosszában félbe a vaníliarudat, és kaparjuk ki a pépet. A tejszínt a zselatin fixszel a csomagoláson található utasítás szerint konyhai robotgéppel (habverő) verjük kemény habbá. Végül adjuk hozzá a vaníliapépet és a cukrot. Kenjük a krémet a piskótára, és a hosszú oldalról tekerjük fel. Tegyük a tekercset legalább 1 órára a hűtőszekrénybe.
Díszítési variáció 1.
Ha a piskótára szeretnénk valamit írni, hagyjuk el a díszítő keveréket, és színezzünk be kb. 2 evőkanál piskótát 1 teáskanál Dr. Oetker Holland kakaóval. A világos piskótatésztát egyenletesen osszuk el a tepsin, a sötét tésztát pedig tegyük egy kis fagyasztózacskóba. Vágjunk le egy kis sarkot, és írjunk rá a tésztára. Sütés után fordítsuk ki a piskótát a munkafelületre, hogy a héja megtapadjon, és az írás jobban látható legyen.
Díszítési variáció 2
Osszuk a díszítő keveréket körülbelül 4 egyenlő adagra, és színezzük őket különbözőképpen sütő- és ételfestékkel. Töltsük a masszát 4 kis fagyasztózacskóba, és vágjunk le egy kis sarkot. A színes keveréket kis és nagy pöttyök vagy szívecskék formájában nyomjuk a tepsire. Óvatosan terítsük rá a piskótakeveréket.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?