Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mintás piskótatekercs

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

némi zsiradék
sütőpapír

Dekormasszához:

30 g vaj vagy margarin
1 db tojásfehérje (M-es)
30 g cukor
20 g búzaliszt
sütő- és ételfesték piros és zöld

Piskótához:

4 db tojás (M-es)
1 db tojássárgája (M-es)
75 g cukor
80 g búzaliszt
½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Töltelékhez:

500 ml hideg habtejszín
25 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A dekormasszához olvasszuk meg a vajat vagy margarint, és hagyjuk kissé kihűlni. A tepsit kenjük ki zsiradékkal és béleljük ki sütőpapírral. A sütőpapírt a tepsi nyitott oldalán gyűrjük be, hogy peremet képezzen. Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Dekormassza:
A sütő- és ételfestékek kivételével keverjük össze az összes hozzávalót egy kis tálban. Osszuk a díszítő keveréket 2 egyenlő adagra. Színezzük a keveréket piros és zöld sütő- és ételfestékkel, és tegyük mindkettőt egy-egy kis fagyasztózacskóba. Vágjunk le egy kis sarkot, és rajzoljunk(nyomjunk) indákat, leveleket és virágokat a sütőpapírral bélelt tepsire.

Piskótatészta:
A tojásokat és a tojássárgáját keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt verjük habosra. Keverjük össze a cukrot a vaníliás cukorral, 1 perc alatt keverés közben adjuk hozzá a masszához, és további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton rövid ideig keverjük hozzá a cukros masszához. A tésztát óvatosan oszlassuk el a díszítésen. A tepsit tegyük a sütő középső részébe és süsük meg a piskótát.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Óvatosan lazítsuk meg a piskótát, és borítsuk ki a cukorral megszórt sütőpapírra. Hagyjuk a papírral együtt kihűlni.

Töltelék:
Óvatosan távolítsuk el a sütőpapírt, és fordítsuk vissza a piskótát. Vágjuk hosszában félbe a vaníliarudat, és kaparjuk ki a pépet. A tejszínt a zselatin fixszel a csomagoláson található utasítás szerint konyhai robotgéppel (habverő) verjük kemény habbá. Végül adjuk hozzá a vaníliapépet és a cukrot. Kenjük a krémet a piskótára, és a hosszú oldalról tekerjük fel. Tegyük a tekercset legalább 1 órára a hűtőszekrénybe.

Díszítési variáció 1.
Ha a piskótára szeretnénk valamit írni, hagyjuk el a díszítő keveréket, és színezzünk be kb. 2 evőkanál piskótát 1 teáskanál Dr. Oetker Holland kakaóval. A világos piskótatésztát egyenletesen osszuk el a tepsin, a sötét tésztát pedig tegyük egy kis fagyasztózacskóba. Vágjunk le egy kis sarkot, és írjunk rá a tésztára. Sütés után fordítsuk ki a piskótát a munkafelületre, hogy a héja megtapadjon, és az írás jobban látható legyen.

Díszítési variáció 2
Osszuk a díszítő keveréket körülbelül 4 egyenlő adagra, és színezzük őket különbözőképpen sütő- és ételfestékkel. Töltsük a masszát 4 kis fagyasztózacskóba, és vágjunk le egy kis sarkot. A színes keveréket kis és nagy pöttyök vagy szívecskék formájában nyomjuk a tepsire. Óvatosan terítsük rá a piskótakeveréket.

Tipp:

A piskótatekercs elkészíthető előző nap vagy akár le is fagyasztható.
Mintás piskótatekercs

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
52 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 20-40 perc között
87 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!