Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Narancslekvár csokival

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 2 darab 720 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 2 darab 720 ml-es üveg elkészítéséhez

1 kg narancs (megtisztítva, feldarabolva)
2 tábla (2*100 g) étcsokoládé
350 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A narancsot botmixerrel összeturmixoljuk, pépestíjük, majd hozzáadjuk a kockázott étcsokoládét, cukrot és a dzsemfixet. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, forrás után további 3 percig zubogva forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről és üvegekbe töltjük, jól lezárjuk és legalább 5 percre fejtetőre állítjuk.

Tipp:

A recept elkészíthető fehércsokival is.
A Narancslekvár csokival gazdagított gyümölcsös finomság, melyet télen-nyáron elkészíthetünk és fogyaszthatunk.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 0-20 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

1 Kedvelés

Uzsonnasütemények Airfryerben

Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!