Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Narancslekvár csokival

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 2 darab 720 ml-es üveg
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 2 darab 720 ml-es üveg elkészítéséhez

1 kg narancs (megtisztítva, feldarabolva)
2 tábla (2*100 g) étcsokoládé
350 g cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A narancsot botmixerrel összeturmixoljuk, pépestíjük, majd hozzáadjuk a kockázott étcsokoládét, cukrot és a dzsemfixet. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, forrás után további 3 percig zubogva forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről és üvegekbe töltjük, jól lezárjuk és legalább 5 percre fejtetőre állítjuk.

Tipp:

A recept elkészíthető fehércsokival is.
A Narancslekvár csokival gazdagított gyümölcsös finomság, melyet télen-nyáron elkészíthetünk és fogyaszthatunk.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!