Birsalmás narancsos dzsem
Hozzávalók
1000 g birsalma (előkészítve mérjük le)
500 ml narancslé (frissen facsart, vagy 100 %-os)
1 csomag Dr. Oetker Befőzőcukor 3:1
Elkészítés
Előkészítés:
A birsalmát kendővel szárazon ledörzsöljük, hogy „szőrtelenítsük”. Megmossuk, meghámozzuk, és finomra reszeljük úgy, hogy a magház egyben maradjon, majd 1000 g-ot lemérünk.
Elkészítés:
A birsalmát és a narancslét a befőzőcukorral nagy edényben alaposan elkeverjük. Az egészet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd továbbra is keverve 3 percig zubogva forrni hagyjuk. A gyümölcsmasszáról, ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük, majd azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük. Csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Tipek:
A lekvárt még ízletesebbé tehetjük, ha ½ teáskanál őrölt szegfűborsot adunk hozzá.
Annak érdekében, hogy a birsalma az előkészítés során ne barnuljon meg, tegyük a feldarabolt gyümölcsöt citromos vízbe. Ehhez keverjen el 1 liter vízben 2 csapott teáskanál (10 g) Dr. Oetker Citromsavat.
Annak érdekében, hogy a birsalma az előkészítés során ne barnuljon meg, tegyük a feldarabolt gyümölcsöt citromos vízbe. Ehhez keverjen el 1 liter vízben 2 csapott teáskanál (10 g) Dr. Oetker Citromsavat.
Kedvencnek jelölöm
Birsalmás narancsos dzsem
Hozzávalók
kb. 8-9 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez
1000 g birsalma (előkészítve mérjük le)
500 ml narancslé (frissen facsart, vagy 100 %-os)
1 csomag Dr. Oetker Befőzőcukor 3:1
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A birsalmát kendővel szárazon ledörzsöljük, hogy „szőrtelenítsük”. Megmossuk, meghámozzuk, és finomra reszeljük úgy, hogy a magház egyben maradjon, majd 1000 g-ot lemérünk.
Elkészítés:
A birsalmát és a narancslét a befőzőcukorral nagy edényben alaposan elkeverjük. Az egészet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd továbbra is keverve 3 percig zubogva forrni hagyjuk. A gyümölcsmasszáról, ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot leszedjük, majd azonnal az előkészített üvegekbe peremig töltjük. Csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.
Tipek:
A lekvárt még ízletesebbé tehetjük, ha ½ teáskanál őrölt szegfűborsot adunk hozzá.
Annak érdekében, hogy a birsalma az előkészítés során ne barnuljon meg, tegyük a feldarabolt gyümölcsöt citromos vízbe. Ehhez keverjen el 1 liter vízben 2 csapott teáskanál (10 g) Dr. Oetker Citromsavat.
Annak érdekében, hogy a birsalma az előkészítés során ne barnuljon meg, tegyük a feldarabolt gyümölcsöt citromos vízbe. Ehhez keverjen el 1 liter vízben 2 csapott teáskanál (10 g) Dr. Oetker Citromsavat.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?