Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
2022. május 12.Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?
Miért szuper választás a zab alapú reggeli?
A tudatosan táplálkozók körében az egyik legnépszerűbb reggeli a zabkása. A zabnak magas a vitamintartalma, tele van hasznos tápanyagokkal és rostokkal, segíthet a vércukor- és koleszterinszintünk, valamint a vérnyomásunk szabályozásában. Ha zab alapú reggelit fogyasztunk, délig biztosan ki fog tartani a lendület, nem telít el, de laktat, megadja a napindító energialöketet. Persze nemcsak reggelire, hanem más kisétkezésre, például uzsonnára is ajánljuk. Ráadásul ha kását eszünk, hozzáadott gyümölcsökkel, dióval, mogyoróval, mandulával, chia maggal, tejtermékekkel további hasznos tápanyagokat is juttatunk a szervezetünkbe.
Válassz egy ízt, turbózd fel!
A Dr. Oetker Vitalis Zabkásák számos ízben kaphatók, így mindenki kiválaszthatja a kedvencét. Elkészíteni pedig igazán gyerekjáték: csak öntsük fel 125 ml forró (100 °C) folyadékkal, keverjük át, és 3 perc múlva fogyaszthatjuk is. A folyadék lehet víz, tej, növényi tej vagy ital, de akár gyümölcslé is. Gondolkozzunk kreatívan! A csokis zabkásához például jól megy a narancs, ezért miért ne készíthetnénk el narancslével felöntve és narancsdarabokkal dúsítva? Vagy akár a kedvenc sütinket, desszertünket is alapul vehetjük. Ha szeretjük a „karibi” ízeket, dobjuk fel a kókuszos zabkását ananásszal és kókuszchipsszel - akár teljesen vegán változatban is. A banános pedig mennyei étcsokival! Vagy az almás pite a legkedvesebb sütink? Akkor jöhet az almás-fahéjas zabkása pici gyömbérrel kiegészítve, almacikkekkel és diódarabokkal. Brownie rajongóknak pedig szinte kötelező egy csokis verzió eperrel – a tejszínhabot pedig ezúttal helyettesítse Creme VEGA topping! A zabkásák között találunk cukorcsökkentett és hozzáadott cukortól mentes verziót, valamint laktózmentes kását is. Előbbiek esetén figyeljünk arra, hogy a kásánkat olyan hozzávalókkal egészítsük ki, amelyek szintén nem tartalmaznak finomított cukrot. Utóbbit pedig laktózmentes tejjel vagy növényi tejjel, itallal öntsük fel. Ha pedig gyerekeknek készítjük a kását, szánjunk plusz 5 percet a reggelire, és gyümölcsökből, magvakból készítsünk mókás pofikat, állatfejeket a kása tetejére!
Kapcsolódó cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására
Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.