Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?
Miért szuper választás a zab alapú reggeli?
A tudatosan táplálkozók körében az egyik legnépszerűbb reggeli a zabkása. A zabnak magas a vitamintartalma, tele van hasznos tápanyagokkal és rostokkal, segíthet a vércukor- és koleszterinszintünk, valamint a vérnyomásunk szabályozásában. Ha zab alapú reggelit fogyasztunk, délig biztosan ki fog tartani a lendület, nem telít el, de laktat, megadja a napindító energialöketet. Persze nemcsak reggelire, hanem más kisétkezésre, például uzsonnára is ajánljuk. Ráadásul ha kását eszünk, hozzáadott gyümölcsökkel, dióval, mogyoróval, mandulával, chia maggal, tejtermékekkel további hasznos tápanyagokat is juttatunk a szervezetünkbe.
Válassz egy ízt, turbózd fel!
A Dr. Oetker Vitalis Zabkásák számos ízben kaphatók, így mindenki kiválaszthatja a kedvencét. Elkészíteni pedig igazán gyerekjáték: csak öntsük fel 125 ml forró (100 °C) folyadékkal, keverjük át, és 3 perc múlva fogyaszthatjuk is. A folyadék lehet víz, tej, növényi tej vagy ital, de akár gyümölcslé is. Gondolkozzunk kreatívan! A csokis zabkásához például jól megy a narancs, ezért miért ne készíthetnénk el narancslével felöntve és narancsdarabokkal dúsítva? Vagy akár a kedvenc sütinket, desszertünket is alapul vehetjük. Ha szeretjük a „karibi” ízeket, dobjuk fel a kókuszos zabkását ananásszal és kókuszchipsszel - akár teljesen vegán változatban is. A banános pedig mennyei étcsokival! Vagy az almás pite a legkedvesebb sütink? Akkor jöhet az almás-fahéjas zabkása pici gyömbérrel kiegészítve, almacikkekkel és diódarabokkal. Brownie rajongóknak pedig szinte kötelező egy csokis verzió eperrel – a tejszínhabot pedig ezúttal helyettesítse Creme VEGA topping! A zabkásák között találunk cukorcsökkentett és hozzáadott cukortól mentes verziót, valamint laktózmentes kását is. Előbbiek esetén figyeljünk arra, hogy a kásánkat olyan hozzávalókkal egészítsük ki, amelyek szintén nem tartalmaznak finomított cukrot. Utóbbit pedig laktózmentes tejjel vagy növényi tejjel, itallal öntsük fel. Ha pedig gyerekeknek készítjük a kását, szánjunk plusz 5 percet a reggelire, és gyümölcsökből, magvakból készítsünk mókás pofikat, állatfejeket a kása tetejére!
Kapcsolódó cikkek

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc
Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.


Gyors sütemények rohanó hétköznapokra
Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra


Crème brûlée, a francia desszertcsoda
A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.


Így készíts kekszalapot sütés nélküli desszertekhez
Egész évben szeretjük, nyáron pedig egyenesen rajongunk azokért az édességekért, amelyekhez nem kell bekapcsolni a sütőt. Hagyományos tészta helyett jöhet a kekszalap!


Édesen vagy sósan sütöd a rétest?
Mi nem tudunk dönteni, hiszen mindkettő annyi lehetőséget rejt magában! Cikkünkben klasszikus réteseket és különlegességeket is mutatunk, így kedvedre bővítheted a repertoárod.


Nyári gyerekzsúrt szervezel? Ki ne hagyd ezeket a finomságokat!
Itt a szünidő, szervezzünk zsúrt, kerti partit a gyerekeknek! Mutatjuk a legkisebbek és a kicsit nagyobbak kedvenceit mókás sütiktől kezdve a sós rágcsákig.
