Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!

Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

Miért szuper választás a zab alapú reggeli?

A tudatosan táplálkozók körében az egyik legnépszerűbb reggeli a zabkása. A zabnak magas a vitamintartalma, tele van hasznos tápanyagokkal és rostokkal, segíthet a vércukor- és koleszterinszintünk, valamint a vérnyomásunk szabályozásában. Ha zab alapú reggelit fogyasztunk, délig biztosan ki fog tartani a lendület, nem telít el, de laktat, megadja a napindító energialöketet. Persze nemcsak reggelire, hanem más kisétkezésre, például uzsonnára is ajánljuk. Ráadásul ha kását eszünk, hozzáadott gyümölcsökkel, dióval, mogyoróval, mandulával, chia maggal, tejtermékekkel további hasznos tápanyagokat is juttatunk a szervezetünkbe. 

A Hosszan áztatott, hideg zabkása tökéletes reggeli, ha reggelente sietnie kell. A zabkását előző este elkészítjük, éjszaka a hűtőszekrényben kellemesen összeérik az ízesítéséhez használt gyümölcsökkel, és másnap reggel hidegen, vagy mikrohullámú sütőben melegítve fogyasztható. 

Válassz egy ízt, turbózd fel!

A Dr. Oetker Vitalis Zabkásák számos ízben kaphatók, így mindenki kiválaszthatja a kedvencét. Elkészíteni pedig igazán gyerekjáték: csak öntsük fel 125 ml forró (100 °C) folyadékkal, keverjük át, és 3 perc múlva fogyaszthatjuk is. A folyadék lehet víz, tej, növényi tej vagy ital, de akár gyümölcslé is. Gondolkozzunk kreatívan! A csokis zabkásához például jól megy a narancs, ezért miért ne készíthetnénk el narancslével felöntve és narancsdarabokkal dúsítva? Vagy egy kis fahéjas sütőtök-pürével?
a kedvenc sütinket, desszertünket is alapul vehetjük. Ha szeretjük a „karibi” ízeket, dobjuk fel a kókuszos zabkását ananásszal és kókuszchipsszel - akár teljesen vegán változatban is. A banános pedig mennyei étcsokival! Vagy az almás pite a legkedvesebb sütink? Akkor jöhet az almás-fahéjas zabkása pici gyömbérrel kiegészítve, almacikkekkel és diódarabokkal. Brownie rajongóknak pedig szinte kötelező egy csokis verzió eperrel – a tejszínhabot pedig ezúttal helyettesítse Creme VEGA topping! 

És ne feledkezzünk meg Dr. Oetker Vitalis Zabkása sós-magvas változatáról sem, amiből egy tökéletes vacsorát is gyorsan elkészíthetünk!

A zabkásák között találunk cukorcsökkentett és hozzáadott cukortól mentes verziót, valamint laktózmentes kását is. Előbbiek esetén figyeljünk arra, hogy a kásánkat olyan hozzávalókkal egészítsük ki, amelyek szintén nem tartalmaznak finomított cukrot. Utóbbit pedig laktózmentes tejjel vagy növényi tejjel, itallal öntsük fel. Ha pedig gyerekeknek készítjük a kását, szánjunk plusz 5 percet a reggelire, és gyümölcsökből, magvakból készítsünk mókás pofikat, állatfejeket a kása tetejére!

Miért jó választás a zabkása reggelire?
Hogyan készítsem el a Dr. Oetker Vitalis Zabkását?
Mi az a hosszan áztatott, hideg zabkása?
Milyen kreatív ízeket próbálhatok ki?
Van sós zabkása is?
Milyen speciális zabkásák kaphatók?
Milyen tápanyagokat adhatók hozzá a zabkásához?
Hogyan tegyem változatossá gyerekeknek a zabkását?
Milyen folyadékokat használhatok a zabkása elkészítéséhez?
Fogyasztható-e a zabkása más étkezésekkor is?

KAPCSOLÓDÓ CiKKEK

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!