Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokoládés-sütőtökös zabkása

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 1 adag

Hozzávalók

1 adag elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Zabkásához:

100 g sütőtök (előkészítve mérjük le)
1 teáskanál mascarpone
késhegynyi őrölt fahéj
125 ml forró víz (100 °C)

Díszítéshez:

némi kókuszchips
némi szeletelt mandula
némi aprított pisztácia
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Egy kis tepsit vagy sütőtálat sütőpapírral bélelünk, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

A sütőtököt meghámozzuk, magjait eltávolítjuk, kimérünk belőle 100 grammot, és kockákra vágjuk.

Elkészítés:

A sütőtökkockákat egy rétegben elterítjük a tepsiben, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a sütőtököt puhára sütjük.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A sült tököt hagyjuk langyosra hűlni, ezután hozzáadjuk a mascarponét és a fahéjat, majd botmixerrel vagy késes aprítóban pürésítjük.

A tasak tartalmát egy tálba öntjük, és alaposan elkeverjük a forró vízzel. Minimum 3 percig állni hagyjuk, majd átkeverjük. A zabkása tetejére kanalazzuk a tökpürét, végül megszórjuk kókuszchipsszel, szeletelt mandulával és aprított pisztáciával.

Tipp:

A natúr sült sütőtök 2-3 napot eláll hűtőben, érdemes egyszerre nagyobb adagot sütni.
Csokoládés-sütőtökös zabkása

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!