Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pirosgyümölcsös zabkása

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 2 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 2 adag elkészítéséhez

150 g friss vagy fagyasztott gyümölcs, pl. eper, málna, áfonya
125 ml tej
1 evőkanál méz
2 evőkanál étkezési túró (10 %-os)
1 evőkanál chia mag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Málnás zabkása hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A gyümölcsöt szemezzük, megtisztítjuk vagy megmossuk, esetleg kicsire vágjuk. (Fagyasztott gyümölcs esetén felengedett, lecsepegtetett.)

Elkészítés:

A tejet felforraljuk. A zabkását tálkába öntjük, a felforralt tejet ráöntjük, majd alaposan elkeverjük, legalább 3 percig állni hagyjuk. Hozzáadjuk a mézet és a túrót és két tálba rakjuk. Gyümölccsel és chia maggal körítjük.

Tippek:

A Málnás zabkása mazsolával, darált dióval, mákkal is gazdagítható, valamint az őrölt útifűmaghéjjal és a lenmagpehellyel dúsítva még több ásványi anyagot, rostot és vitamint tartalmaz.
Pirosgyümölcsös zabkása

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!