Vegán kókuszos zabkása
Hozzávalók
400 ml mandulaital
80 g nagy szemű zabpehely
4 evőkanál agávészirup
150 g Dr. Oetker Créme VEGA
4 evőkanál kókuszreszelék (kb. 28 g)
Elkészítés
Előkészítés:
A kókuszreszeléket bevonatos serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk, majd egy tányérra rakjuk és hűlni hagyjuk.
Elkészítés:
A mandulaitalt egy lábasba öntjük, majd hozzászórjuk a zabpelyhet, és közepes lángon, kevergetve addig főzzük, amíg a zabpehely megpuhul és felszívja a folyadékot, közben ízesítjük 3 evőkanál agávésziruppal. A pirított kókuszreszelékből egy keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit összekeverjük a Créme VEGA-val és a maradék 1 evőkanál agávésziruppal. A zabkását elosztjuk tálkákban, rákanalazzuk a kókuszos Créme VEGA-t, végül megszórjuk a félretett kókusszal.
Tipp:
Mandulaital helyett azonos mennyiségű rizsitallal is elkészíthetjük a zabkását.
Kedvencnek jelölöm
Vegán kókuszos zabkása
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
400 ml mandulaital
80 g nagy szemű zabpehely
4 evőkanál agávészirup
150 g Dr. Oetker Créme Vega
4 evőkanál kókuszreszelék (kb. 28 g)
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A kókuszreszeléket bevonatos serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk, majd egy tányérra rakjuk és hűlni hagyjuk.
Elkészítés:
A mandulaitalt egy lábasba öntjük, majd hozzászórjuk a zabpelyhet, és közepes lángon, kevergetve addig főzzük, amíg a zabpehely megpuhul és felszívja a folyadékot, közben ízesítjük 3 evőkanál agávésziruppal. A pirított kókuszreszelékből egy keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit összekeverjük a Créme VEGA-val és a maradék 1 evőkanál agávésziruppal. A zabkását elosztjuk tálkákban, rákanalazzuk a kókuszos Créme VEGA-t, végül megszórjuk a félretett kókusszal.
Tipp:
Mandulaital helyett azonos mennyiségű rizsitallal is elkészíthetjük a zabkását.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?