Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán kókuszos zabkása

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

400 ml mandulaital
80 g nagy szemű zabpehely
4 evőkanál agávészirup
4 evőkanál kókuszreszelék (kb. 28 g)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A kókuszreszeléket bevonatos serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk, majd egy tányérra rakjuk és hűlni hagyjuk.

Elkészítés:

A mandulaitalt egy lábasba öntjük, majd hozzászórjuk a zabpelyhet, és közepes lángon, kevergetve addig főzzük, amíg a zabpehely megpuhul és felszívja a folyadékot, közben ízesítjük 3 evőkanál agávésziruppal. A pirított kókuszreszelékből egy keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit összekeverjük a Créme VEGA-val és a maradék 1 evőkanál agávésziruppal. A zabkását elosztjuk tálkákban, rákanalazzuk a kókuszos Créme VEGA-t, végül megszórjuk a félretett kókusszal.

Tipp:

Mandulaital helyett azonos mennyiségű rizsitallal is elkészíthetjük a zabkását.
Vegán kókuszos zabkása

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
45 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!