Vegán datolyabrownie
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 15x22 cm):
frissentartó fólia
Datolyabrownie-hoz:
500 g magozott, aszalt datolya
50 g kókuszzsír
100 g őrölt mandula
50 g vegán kakaópor
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéj
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
Mázhoz:
100 g vegán étcsokoládé
20 g kókuszzsír
15 g vegán kakaópor
Elkészítés
Előkészítés:
A tepsit frissentartó fóliával béleljük. Az aszalt datolyát egy tálba szórjuk, és leöntjük annyi forró vízzel, amennyi ellepi. 10 percet állni hagyjuk, majd leszűrjük, és a szűrőn keresztül óvatosan kinyomkodjuk. Az 50 g kókuszzsírt megolvasztjuk.
Elkészítés:
Datolyabrownie:
A megpuhult datolyát az olvasztott kókuszzsírral együtt késes aprítóban összetörjük, ezután hozzáadjuk a mandulát, a kakaóport, a narancshéjat és a vaníliás cukrot. Addig járatjuk a gépet, amíg a hozzávalók egynemű masszává összeállnak. A masszát egyenletesen a tepsibe nyomkodjuk, és hűtőbe tesszük addig, amíg a máz elkészül.
Máz:
Az étcsokoládét összetördeljük, majd a kókuszzsírral és a kakaóporral együtt, vízgőz felett egyneművé olvasztjuk. Levesszük a vízgőzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd a brownie tetejére csorgatjuk, és spatulával elsimítjuk. Miután kihűlt a máz, a desszertet legalább 1-2 órára visszatesszük a hűtőbe. Tálaláskor forró vízbe mártott késsel felszeleteljük a datolyabrownie-t.
A megpuhult datolyát az olvasztott kókuszzsírral együtt késes aprítóban összetörjük, ezután hozzáadjuk a mandulát, a kakaóport, a narancshéjat és a vaníliás cukrot. Addig járatjuk a gépet, amíg a hozzávalók egynemű masszává összeállnak. A masszát egyenletesen a tepsibe nyomkodjuk, és hűtőbe tesszük addig, amíg a máz elkészül.
Máz:
Az étcsokoládét összetördeljük, majd a kókuszzsírral és a kakaóporral együtt, vízgőz felett egyneművé olvasztjuk. Levesszük a vízgőzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd a brownie tetejére csorgatjuk, és spatulával elsimítjuk. Miután kihűlt a máz, a desszertet legalább 1-2 órára visszatesszük a hűtőbe. Tálaláskor forró vízbe mártott késsel felszeleteljük a datolyabrownie-t.
Tipp:
Mandula helyett dióval vagy mogyoróval is elkészíthetjük a datolyabrownie-t.
Kedvencnek jelölöm
Vegán datolyabrownie
Hozzávalók
kb. 10-12 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 15x22 cm):
frissentartó fólia
Datolyabrownie-hoz:
500 g magozott, aszalt datolya
50 g kókuszzsír
100 g őrölt mandula
50 g vegán kakaópor
Mázhoz:
100 g vegán étcsokoládé
20 g kókuszzsír
15 g vegán kakaópor
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tepsit frissentartó fóliával béleljük. Az aszalt datolyát egy tálba szórjuk, és leöntjük annyi forró vízzel, amennyi ellepi. 10 percet állni hagyjuk, majd leszűrjük, és a szűrőn keresztül óvatosan kinyomkodjuk. Az 50 g kókuszzsírt megolvasztjuk.
Elkészítés:
Datolyabrownie:
A megpuhult datolyát az olvasztott kókuszzsírral együtt késes aprítóban összetörjük, ezután hozzáadjuk a mandulát, a kakaóport, a narancshéjat és a vaníliás cukrot. Addig járatjuk a gépet, amíg a hozzávalók egynemű masszává összeállnak. A masszát egyenletesen a tepsibe nyomkodjuk, és hűtőbe tesszük addig, amíg a máz elkészül.
Máz:
Az étcsokoládét összetördeljük, majd a kókuszzsírral és a kakaóporral együtt, vízgőz felett egyneművé olvasztjuk. Levesszük a vízgőzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd a brownie tetejére csorgatjuk, és spatulával elsimítjuk. Miután kihűlt a máz, a desszertet legalább 1-2 órára visszatesszük a hűtőbe. Tálaláskor forró vízbe mártott késsel felszeleteljük a datolyabrownie-t.
A megpuhult datolyát az olvasztott kókuszzsírral együtt késes aprítóban összetörjük, ezután hozzáadjuk a mandulát, a kakaóport, a narancshéjat és a vaníliás cukrot. Addig járatjuk a gépet, amíg a hozzávalók egynemű masszává összeállnak. A masszát egyenletesen a tepsibe nyomkodjuk, és hűtőbe tesszük addig, amíg a máz elkészül.
Máz:
Az étcsokoládét összetördeljük, majd a kókuszzsírral és a kakaóporral együtt, vízgőz felett egyneművé olvasztjuk. Levesszük a vízgőzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd a brownie tetejére csorgatjuk, és spatulával elsimítjuk. Miután kihűlt a máz, a desszertet legalább 1-2 órára visszatesszük a hűtőbe. Tálaláskor forró vízbe mártott késsel felszeleteljük a datolyabrownie-t.
Tipp:
Mandula helyett dióval vagy mogyoróval is elkészíthetjük a datolyabrownie-t.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?