Vegán datolyabrownie
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 15x22 cm):
Datolyabrownie-hoz:
Mázhoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A megpuhult datolyát az olvasztott kókuszzsírral együtt késes aprítóban összetörjük, ezután hozzáadjuk a mandulát, a kakaóport, a narancshéjat és a vanília pasztát. Addig járatjuk a gépet, amíg a hozzávalók egynemű masszává összeállnak. A masszát egyenletesen a tepsibe nyomkodjuk, és hűtőbe tesszük addig, amíg a máz elkészül.
Máz:
Az étcsokoládét összetördeljük, majd a kókuszzsírral és a kakaóporral együtt, vízgőz felett egyneművé olvasztjuk. Levesszük a vízgőzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd a brownie tetejére csorgatjuk, és spatulával elsimítjuk. Miután kihűlt a máz, a desszertet legalább 1-2 órára visszatesszük a hűtőbe. Tálaláskor forró vízbe mártott késsel felszeleteljük a datolyabrownie-t.
Tipp:
Vegán datolyabrownie
Hozzávalók
kb. 10-12 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 15x22 cm):
Datolyabrownie-hoz:
Mázhoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A megpuhult datolyát az olvasztott kókuszzsírral együtt késes aprítóban összetörjük, ezután hozzáadjuk a mandulát, a kakaóport, a narancshéjat és a vanília pasztát. Addig járatjuk a gépet, amíg a hozzávalók egynemű masszává összeállnak. A masszát egyenletesen a tepsibe nyomkodjuk, és hűtőbe tesszük addig, amíg a máz elkészül.
Máz:
Az étcsokoládét összetördeljük, majd a kókuszzsírral és a kakaóporral együtt, vízgőz felett egyneművé olvasztjuk. Levesszük a vízgőzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd a brownie tetejére csorgatjuk, és spatulával elsimítjuk. Miután kihűlt a máz, a desszertet legalább 1-2 órára visszatesszük a hűtőbe. Tálaláskor forró vízbe mártott késsel felszeleteljük a datolyabrownie-t.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?