Cukorcsökkentett étcsokoládés-banános zabkása
Hozzávalók
125 ml tej vagy víz
1 tasak Dr. Oetker Vitalis Zabkása Cukorcsökkentett étcsokoládés
1 darab banán
1 evőkanál agávészirup
Elkészítés
Előkészítés:
A tejet vagy a vizet felforraljuk. A zabkását tálkába öntjük, a felforralt folyadékkal összekeverjük, és legalább 3 percig állni hagyjuk. A banánt megpucoljuk, szeletekre vágjuk.
Elkészítés:
Az agávészirupot felmelegítjük egy kis lábasban, majd lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a banánkarikákat. A banánkarikákból 5-6 darabot félreteszünk a díszítéshez, a többit óvatosan a zabkásához forgatjuk. A zabkása tetejét a félretett gyümölccsel díszítjük. Az étcsokis zabkását melegen fogyasztjuk.
Tipp:
A zabkása tetejét megszórhatjuk egy kevés őrölt fahéjjal vagy durvára aprított mogyoróval, mandulával.
Kedvencnek jelölöm
Cukorcsökkentett étcsokoládés-banános zabkása
Hozzávalók
1 adag elkészítéséhez
125 ml tej vagy víz
1 darab banán
1 evőkanál agávészirup
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tejet vagy a vizet felforraljuk. A zabkását tálkába öntjük, a felforralt folyadékkal összekeverjük, és legalább 3 percig állni hagyjuk. A banánt megpucoljuk, szeletekre vágjuk.
Elkészítés:
Az agávészirupot felmelegítjük egy kis lábasban, majd lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a banánkarikákat. A banánkarikákból 5-6 darabot félreteszünk a díszítéshez, a többit óvatosan a zabkásához forgatjuk. A zabkása tetejét a félretett gyümölccsel díszítjük. Az étcsokis zabkását melegen fogyasztjuk.
Tipp:
A zabkása tetejét megszórhatjuk egy kevés őrölt fahéjjal vagy durvára aprított mogyoróval, mandulával.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?