Túrós lepények
Hozzávalók
Tésztához:
500 g lisztes burgonya
kb. 1 teáskanál só
250 g félzsíros túró
1 darab tojás (M-es)
50 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
100 g búzaliszt
50 g mazsola
Sütéshez, szóráshoz:
4-5 evőkanál étolaj
némi porcukor
Elkészítés
Előkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, apró darabokra vágjuk, és sós vízben kb. 25 percig főzzük. Szűrjük le a burgonyát, tegyük egy tálba, és forrón pépesítsük krumplinyomóval, vagy nyomjuk át krumplinyomón. Hagyjuk a burgonyát kihűlni.
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a túrót a tojással, a cukorral és a vanillincukorral egy keverőtálban egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legalacsonyabb fokozaton, amíg jól összeáll. Ezután gyúrjuk bele a burgonyát és a lisztet, végül röviden gyúrjuk hozzá a mazsolát. A tésztából formázzunk egy hosszú rudat (Ø kb. 8 cm).
A rudat vágjuk kb. 8-10 egyforma vastagságú szeletre. Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben. Tegyük bele a túrós lepényeket, ha szükséges, kissé lapítsuk le, és kis lángon mindkét oldalukat kb. 5 perc alatt süssük aranybarnára. A kész túrós lepényeket melegen tartjuk.
A túrós lepényeket porcukorral megszórjuk, és ízlés szerint almaszósszal tálaljuk.
Keverjük össze a túrót a tojással, a cukorral és a vanillincukorral egy keverőtálban egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legalacsonyabb fokozaton, amíg jól összeáll. Ezután gyúrjuk bele a burgonyát és a lisztet, végül röviden gyúrjuk hozzá a mazsolát. A tésztából formázzunk egy hosszú rudat (Ø kb. 8 cm).
A rudat vágjuk kb. 8-10 egyforma vastagságú szeletre. Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben. Tegyük bele a túrós lepényeket, ha szükséges, kissé lapítsuk le, és kis lángon mindkét oldalukat kb. 5 perc alatt süssük aranybarnára. A kész túrós lepényeket melegen tartjuk.
A túrós lepényeket porcukorral megszórjuk, és ízlés szerint almaszósszal tálaljuk.
Tipp:
A burgonyát már előző nap megfőzhetjük.
Kedvencnek jelölöm
Túrós lepények
Hozzávalók
kb. 8-10 darab elkészítéséhez
Tésztához:
500 g lisztes burgonya
kb. 1 teáskanál só
250 g félzsíros túró
1 darab tojás (M-es)
50 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
100 g búzaliszt
50 g mazsola
Sütéshez, szóráshoz:
4-5 evőkanál étolaj
némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, apró darabokra vágjuk, és sós vízben kb. 25 percig főzzük. Szűrjük le a burgonyát, tegyük egy tálba, és forrón pépesítsük krumplinyomóval, vagy nyomjuk át krumplinyomón. Hagyjuk a burgonyát kihűlni.
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a túrót a tojással, a cukorral és a vanillincukorral egy keverőtálban egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legalacsonyabb fokozaton, amíg jól összeáll. Ezután gyúrjuk bele a burgonyát és a lisztet, végül röviden gyúrjuk hozzá a mazsolát. A tésztából formázzunk egy hosszú rudat (Ø kb. 8 cm).
A rudat vágjuk kb. 8-10 egyforma vastagságú szeletre. Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben. Tegyük bele a túrós lepényeket, ha szükséges, kissé lapítsuk le, és kis lángon mindkét oldalukat kb. 5 perc alatt süssük aranybarnára. A kész túrós lepényeket melegen tartjuk.
A túrós lepényeket porcukorral megszórjuk, és ízlés szerint almaszósszal tálaljuk.
Keverjük össze a túrót a tojással, a cukorral és a vanillincukorral egy keverőtálban egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legalacsonyabb fokozaton, amíg jól összeáll. Ezután gyúrjuk bele a burgonyát és a lisztet, végül röviden gyúrjuk hozzá a mazsolát. A tésztából formázzunk egy hosszú rudat (Ø kb. 8 cm).
A rudat vágjuk kb. 8-10 egyforma vastagságú szeletre. Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben. Tegyük bele a túrós lepényeket, ha szükséges, kissé lapítsuk le, és kis lángon mindkét oldalukat kb. 5 perc alatt süssük aranybarnára. A kész túrós lepényeket melegen tartjuk.
A túrós lepényeket porcukorral megszórjuk, és ízlés szerint almaszósszal tálaljuk.
Tipp:
A burgonyát már előző nap megfőzhetjük.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?