
Almás-fahéjas zabkása



Hozzávalók
Zabkásához:
4 evőkanál (52 g) Dr. Oetker Vitalis Első Napsugár Zabkása mogyorós
150 ml hideg tej
1 kisebb alma (kb. 100 g)
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 teáskanál agávészirup
Díszítéshez:
kevés őrölt fahéj
Elkészítés
Előkészítés:
Az Almás-fahéjas zabkása desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Az egy adag zabkását és a 150 ml tejet egy tálba öntjük, alaposan elkeverjük és legalább 4 órára vagy egy éjszakára hűtőszekrénybe helyezzük. Fogyasztás előtt még egyszer átkeverjük.
Az egy adag zabkását és a 150 ml tejet egy tálba öntjük, alaposan elkeverjük és legalább 4 órára vagy egy éjszakára hűtőszekrénybe helyezzük. Fogyasztás előtt még egyszer átkeverjük.
Elkészítés:
Az almát megmossuk, pár szeletet félreteszünk a díszítéshez. A többit meghámozzuk, felkockázzuk, és egy kis lábasban, kb. 2 evőkanál víz és a fahéj hozzáadásával puhára pároljuk. A párolt almához hozzákeverjük az agávészirupot, majd hagyjuk kihűlni.
A gyümölcs 2/3-át a zabkása desszertbe keverjük, és egy tálkába kanalazzuk. A maradék párolt almát a tetejére halmozzuk, a félretett almaszeletekkel és kevés őrölt fahéjjal díszítve tálaljuk.
A gyümölcs 2/3-át a zabkása desszertbe keverjük, és egy tálkába kanalazzuk. A maradék párolt almát a tetejére halmozzuk, a félretett almaszeletekkel és kevés őrölt fahéjjal díszítve tálaljuk.
Tipp:
Azonos mennyiségű juharszirupot is adhatunk az almához, vagy az Almás-fahéjas zabkása desszertet édesíthetjük porcukorral, tetszőleges édesítőszerrel.

Kedvencnek jelölöm

Almás-fahéjas zabkása
Hozzávalók
1 adag Almás-fahéjas zabkása elkészítéséhez
Zabkásához:
4 evőkanál (52 g) Dr. Oetker Vitalis Első Napsugár Zabkása mogyorós
150 ml hideg tej
1 kisebb alma (kb. 100 g)
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 teáskanál agávészirup
Díszítéshez:
kevés őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:
Az Almás-fahéjas zabkása elkészítése lépésről lépésre
Előkészítés:
Az Almás-fahéjas zabkása desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Az egy adag zabkását és a 150 ml tejet egy tálba öntjük, alaposan elkeverjük és legalább 4 órára vagy egy éjszakára hűtőszekrénybe helyezzük. Fogyasztás előtt még egyszer átkeverjük.
Az egy adag zabkását és a 150 ml tejet egy tálba öntjük, alaposan elkeverjük és legalább 4 órára vagy egy éjszakára hűtőszekrénybe helyezzük. Fogyasztás előtt még egyszer átkeverjük.
Elkészítés:
Az almát megmossuk, pár szeletet félreteszünk a díszítéshez. A többit meghámozzuk, felkockázzuk, és egy kis lábasban, kb. 2 evőkanál víz és a fahéj hozzáadásával puhára pároljuk. A párolt almához hozzákeverjük az agávészirupot, majd hagyjuk kihűlni.
A gyümölcs 2/3-át a zabkása desszertbe keverjük, és egy tálkába kanalazzuk. A maradék párolt almát a tetejére halmozzuk, a félretett almaszeletekkel és kevés őrölt fahéjjal díszítve tálaljuk.
A gyümölcs 2/3-át a zabkása desszertbe keverjük, és egy tálkába kanalazzuk. A maradék párolt almát a tetejére halmozzuk, a félretett almaszeletekkel és kevés őrölt fahéjjal díszítve tálaljuk.
Tipp:
Azonos mennyiségű juharszirupot is adhatunk az almához, vagy az Almás-fahéjas zabkása desszertet édesíthetjük porcukorral, tetszőleges édesítőszerrel.

Legújabb cikkek
0

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

0

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?