Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva

Dátum 2023. március 22.

Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.

Mondd vegánul: főzőtejszín

A Dr. Oetker Cuisine VEGA a vegán, tejmentes konyha minden területén bevethető a „klasszikus” főzőtejszín helyettesítőjeként. A 100%-ban növényi alapú krém zabbal és repceolajjal készül, összetevőinek köszönhetően beilleszthető mind a tudatos, mind pedig az egyes diétás életmódot követők étrendjébe is. Fogyaszthatják laktóz- és tejfehérje-érzékenyek, illetve mivel semmilyen más állati eredetű komponenst sem tartalmaz, a vegánok új kedvence lehet. További előnye, hogy zsírtartalma jelentősen alacsonyabb, mint a hagyományos főzőtejszínnek, így azoknak is érdemes kipróbálni, akik odafigyelnek a napi kalória- és makrotápanyag-bevitelre. Tartósítószert nem tartalmaz, hűtőből kivéve azonnal felhasználható, fogyasztható.

Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Milyen ételekhez alkalmazhatjuk a Cuisine VEGA-t?

Felhasználása igazán sokrétű, főzéshez, sűrítéshez egyaránt kiváló. Készíthetünk vele krémleveseket különböző zöldségekből (brokkoli, burgonya, édesburgonya, sárgarépa, karfiol), hüvelyesekből (csicseriborsó, lencse, zöldborsó), de akár egy egyszerű hagyma- vagy petrezselyem-krémlevesre is eshet a választásunk. A következő nagy terület a szószok, mártások „műfaja”, húsokat, halakat, sült tofut, szejtánt, wokos pirított zöldségeket kísérő mártásokhoz vagy sűrűbb mártogatósokhoz használhatjuk. Tésztaszószokat is főzhetünk Cuisine VEGA-val, a klasszikus tejszínes szószok mellett például a lasagne rétegezéséhez szükséges besamel mártás szintén könnyedén elkészíthető belőle. Mondanunk sem kell, a besamel más ételek alapjául is szolgál, így a változatos rakott ételek ugyanúgy összeállíthatók a növényi termékkel, mint például a melegszendvicskrém. Ezek mellett kipróbáljuk currykben és egyéb krémes-szaftos ételekben.

Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Magyaros fogásokhoz is bevethetjük

Mi magyarok sem vetjük meg a tejszínnel készült fogásokat. Szeretjük a tejszínnel dúsított leveseket, például a tárkonyos raguleveseket, a tejszín alapú mártásokat, szószokat. Klasszikus ételünk a vadas mártás az elmaradhatatlan krumpligombócokkal és a bakonyi módra készült gombapaprikás, de ugyanúgy gyakran kerül az asztalra főzelék, amely még selymesebb lesz egy kis tejszín hozzáadásával. Ezekben az ételekben kivétel nélkül helyettesíthetjük a klasszikus főzőtejszínt Cuisine VEGA-val. Ha pedig tálaláskor egy kis tejföllel is megkoronáznánk a fogást, kanalazzunk a tetejére a már jól ismert növényi alapú Creme VEGA-ból, amely kiváló alternatívája a hagyományos tejfölnek.

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!