Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.
Mondd vegánul: főzőtejszín
A Dr. Oetker Cuisine VEGA a vegán, tejmentes konyha minden területén bevethető a „klasszikus” főzőtejszín helyettesítőjeként. A 100%-ban növényi alapú krém zabbal és repceolajjal készül, összetevőinek köszönhetően beilleszthető mind a tudatos, mind pedig az egyes diétás életmódot követők étrendjébe is. Fogyaszthatják laktóz- és tejfehérje-érzékenyek, illetve mivel semmilyen más állati eredetű komponenst sem tartalmaz, a vegánok új kedvence lehet. További előnye, hogy zsírtartalma jelentősen alacsonyabb, mint a hagyományos főzőtejszínnek, így azoknak is érdemes kipróbálni, akik odafigyelnek a napi kalória- és makrotápanyag-bevitelre. Tartósítószert nem tartalmaz, hűtőből kivéve azonnal felhasználható, fogyasztható.
Milyen ételekhez alkalmazhatjuk a Cuisine VEGA-t?
Felhasználása igazán sokrétű, főzéshez, sűrítéshez egyaránt kiváló. Készíthetünk vele krémleveseket különböző zöldségekből (brokkoli, burgonya, édesburgonya, sárgarépa, karfiol), hüvelyesekből (csicseriborsó, lencse, zöldborsó), de akár egy egyszerű hagyma- vagy petrezselyem-krémlevesre is eshet a választásunk. A következő nagy terület a szószok, mártások „műfaja”, húsokat, halakat, sült tofut, szejtánt, wokos pirított zöldségeket kísérő mártásokhoz vagy sűrűbb mártogatósokhoz használhatjuk. Tésztaszószokat is főzhetünk Cuisine VEGA-val, a klasszikus tejszínes szószok mellett például a lasagne rétegezéséhez szükséges besamel mártás szintén könnyedén elkészíthető belőle. Mondanunk sem kell, a besamel más ételek alapjául is szolgál, így a változatos rakott ételek ugyanúgy összeállíthatók a növényi termékkel, mint például a melegszendvicskrém. Ezek mellett kipróbáljuk currykben és egyéb krémes-szaftos ételekben.
Magyaros fogásokhoz is bevethetjük
Mi magyarok sem vetjük meg a tejszínnel készült fogásokat. Szeretjük a tejszínnel dúsított leveseket, például a tárkonyos raguleveseket, a tejszín alapú mártásokat, szószokat. Klasszikus ételünk a vadas mártás az elmaradhatatlan krumpligombócokkal és a bakonyi módra készült gombapaprikás, de ugyanúgy gyakran kerül az asztalra főzelék, amely még selymesebb lesz egy kis tejszín hozzáadásával. Ezekben az ételekben kivétel nélkül helyettesíthetjük a klasszikus főzőtejszínt Cuisine VEGA-val. Ha pedig tálaláskor egy kis tejföllel is megkoronáznánk a fogást, kanalazzunk a tetejére a már jól ismert növényi alapú Creme VEGA-ból, amely kiváló alternatívája a hagyományos tejfölnek.
100%-ban növényi alapú krém, amely zabbal és repceolajjal készül. A vegán főzőtejszín alternatíva a klasszikus főzőtejszín helyettesítőjeként használható minden főzési területen. Laktóz- és tejfehérje-érzékenyek is fogyaszthatják.
Vegánok, laktóz- és tejfehérje-érzékenyek, valamint azok, akik tudatos vagy diétás életmódot követnek. Zsírtartalma jelentősen alacsonyabb a hagyományos főzőtejszínnél, így kalóriacsökkentett étrendhez is alkalmas.
Különböző zöldségekből (brokkoli, burgonya, édesburgonya, sárgarépa, karfiol), hüvelyesekből (csicseriborsó, lencse, zöldborsó), vagy egyszerű hagyma- és petrezselyem-krémlevest. Főzéshez és sűrítéshez egyaránt kiváló.
Igen! Készíthetsz vele klasszikus tejszínes szószokat és besamel mártást lasagne rétegezéséhez. A besamel más ételek alapjául is szolgál, így rakott ételek és melegszendvicskrémek is elkészíthetők vele.
Tárkonyos ragulevesekhez, vadas mártáshoz krumpligombóccal, bakonyi gombapaprikáshoz és főzelékekhez. Ezekben az ételekben kivétel nélkül helyettesítheted a klasszikus főzőtejszínt.
Húsokat, halakat, sült tofut, szejtánt, wokos zöldségeket kísérő mártásokhoz vagy sűrű mártogatósokhoz használhatod. Currykben és egyéb krémes-szaftos ételekben is kipróbálható.
Jelentősen alacsonyabb zsírtartalom, tartósítószermentes, hűtőből kivéve azonnal felhasználható. Vegán és allergiás emberek számára is biztonságos, miközben ugyanazt a krémes állagot biztosítja.
Ha tálaláskor tejföllel koronáznád meg a fogást, használd a Dr. Oetker Creme VEGA-t, amely kiváló alternatívája a hagyományos tejfölnek. Így teljes mértékben növényi alapú marad az étel.
Nem, tartósítószert nem tartalmaz. Hűtőből kivéve azonnal felhasználható és fogyasztható, természetes összetevőkkel készül, ami egészségtudatos választás.
Változatos rakott ételek ugyanúgy összeállíthatók a Cuisine VEGA-val, mint a hagyományos főzőtejszínnel. A besamel mártás alapjául szolgálhat, így minden tejszínes rakott étel elkészíthető vele.
Kapcsolódó cikkek

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.


Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.


Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.


Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására
Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!
