Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.
Mondd vegánul: főzőtejszín
A Dr. Oetker Cuisine VEGA a vegán, tejmentes konyha minden területén bevethető a „klasszikus” főzőtejszín helyettesítőjeként. A 100%-ban növényi alapú krém zabbal és repceolajjal készül, összetevőinek köszönhetően beilleszthető mind a tudatos, mind pedig az egyes diétás életmódot követők étrendjébe is. Fogyaszthatják laktóz- és tejfehérje-érzékenyek, illetve mivel semmilyen más állati eredetű komponenst sem tartalmaz, a vegánok új kedvence lehet. További előnye, hogy zsírtartalma jelentősen alacsonyabb, mint a hagyományos főzőtejszínnek, így azoknak is érdemes kipróbálni, akik odafigyelnek a napi kalória- és makrotápanyag-bevitelre. Tartósítószert nem tartalmaz, hűtőből kivéve azonnal felhasználható, fogyasztható.
Milyen ételekhez alkalmazhatjuk a Cuisine VEGA-t?
Felhasználása igazán sokrétű, főzéshez, sűrítéshez egyaránt kiváló. Készíthetünk vele krémleveseket különböző zöldségekből (brokkoli, burgonya, édesburgonya, sárgarépa, karfiol), hüvelyesekből (csicseriborsó, lencse, zöldborsó), de akár egy egyszerű hagyma- vagy petrezselyem-krémlevesre is eshet a választásunk. A következő nagy terület a szószok, mártások „műfaja”, húsokat, halakat, sült tofut, szejtánt, wokos pirított zöldségeket kísérő mártásokhoz vagy sűrűbb mártogatósokhoz használhatjuk. Tésztaszószokat is főzhetünk Cuisine VEGA-val, a klasszikus tejszínes szószok mellett például a lasagne rétegezéséhez szükséges besamel mártás szintén könnyedén elkészíthető belőle. Mondanunk sem kell, a besamel más ételek alapjául is szolgál, így a változatos rakott ételek ugyanúgy összeállíthatók a növényi termékkel, mint például a melegszendvicskrém. Ezek mellett kipróbáljuk currykben és egyéb krémes-szaftos ételekben.
Magyaros fogásokhoz is bevethetjük
Mi magyarok sem vetjük meg a tejszínnel készült fogásokat. Szeretjük a tejszínnel dúsított leveseket, például a tárkonyos raguleveseket, a tejszín alapú mártásokat, szószokat. Klasszikus ételünk a vadas mártás az elmaradhatatlan krumpligombócokkal és a bakonyi módra készült gombapaprikás, de ugyanúgy gyakran kerül az asztalra főzelék, amely még selymesebb lesz egy kis tejszín hozzáadásával. Ezekben az ételekben kivétel nélkül helyettesíthetjük a klasszikus főzőtejszínt Cuisine VEGA-val. Ha pedig tálaláskor egy kis tejföllel is megkoronáznánk a fogást, kanalazzunk a tetejére a már jól ismert növényi alapú Creme VEGA-ból, amely kiváló alternatívája a hagyományos tejfölnek.
Kapcsolódó cikkek

Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.


Praktikus megoldások: íme a kreatív sütés kellékei
Cikkünkben olyan innovatív ötleteket, eszközöket gyűjtöttünk csokorba, amelyek hosz-szabb-rövidebb ideje segítenek abban, hogy igazán szemet gyönyörködtető süticsodákat alkothassunk.


Sikerülni fog! Alapfogalmak sütéshez
Vajon mit takar a vakon sütés vagy a légkeveréses sütési mód fogalma? És miért nem szabad túlkeverni a tésztát? Sütési alapfogalmaink segítenek tisztázni az alapvető tudnivalókat.


Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!
