
Tárkonyos csirkeraguleves



Hozzávalók
Tárkonyos csirkeraguleveshez:
500 g csirkemellfilé
200 g sárgarépa
200 g zöldborsó (mirelit)
200 g csiperkegomba
150 g karalábé
1 nagy fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
só
frissen őrölt fekete bors
kb. 2 teáskanál szárított, morzsolt tárkony (ízlés szerint)
250 ml Dr. Oetker Cuisine VEGA
1 evőkanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
kb. ½ -1 darab citrom kifacsart leve
1 kis csokor petrezselyemzöld
Elkészítés
Előkészítés:
A csirkemellfilét felkockázzuk. A zöldségeket megpucoljuk. A sárgarépát karikára, a csiperkegombát szeletekre vágjuk, a karalábét kockázzuk, a vöröshagymát felaprítjuk.
Elkészítés:
Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, és a csirkekockákat fehéredésig pirítjuk rajta. Hozzáadjuk a vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután beletesszük a lábasba a sárgarépát és a karalábét, felöntjük kb. 1,5 l vízzel, sóval, frissen őrölt borssal és tárkonnyal ízesítjük, majd lefedjük, és közepes lángon addig főzzük, amíg a sárgarépa félpuha lesz. Ekkor hozzáadjuk a zöldborsót és a gombát, és együtt puhára főzzük.
A keményítőt egy kevés hideg vízzel csomómentesre elkeverjük. Ezt és a Cuisine VEGA-t a leveshez adjuk, majd kevergetés közben újra felforraljuk. Végül hozzáfacsarjuk a citromlevet és belekeverjük a finomra aprított petrezselyemzöldet is, ha szükséges, még sózzuk. A levest forrón, tetszőleges kenyérfélével tálaljuk.
A keményítőt egy kevés hideg vízzel csomómentesre elkeverjük. Ezt és a Cuisine VEGA-t a leveshez adjuk, majd kevergetés közben újra felforraljuk. Végül hozzáfacsarjuk a citromlevet és belekeverjük a finomra aprított petrezselyemzöldet is, ha szükséges, még sózzuk. A levest forrón, tetszőleges kenyérfélével tálaljuk.
Tipp:
A leveshez víz helyett zöldség- vagy csirkealaplevet is használhatunk.

Kedvencnek jelölöm

Tárkonyos csirkeraguleves
Hozzávalók
kb. 4-6 adag elkészítéséhez
Tárkonyos csirkeraguleveshez:
500 g csirkemellfilé
200 g sárgarépa
200 g zöldborsó (mirelit)
200 g csiperkegomba
150 g karalábé
1 nagy fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
só
frissen őrölt fekete bors
kb. 2 teáskanál szárított, morzsolt tárkony (ízlés szerint)
250 ml Dr. Oetker Cuisine VEGA
1 evőkanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
kb. ½ -1 darab citrom kifacsart leve
1 kis csokor petrezselyemzöld
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A csirkemellfilét felkockázzuk. A zöldségeket megpucoljuk. A sárgarépát karikára, a csiperkegombát szeletekre vágjuk, a karalábét kockázzuk, a vöröshagymát felaprítjuk.
Elkészítés:
Egy nagy lábasban felhevítjük az olajat, és a csirkekockákat fehéredésig pirítjuk rajta. Hozzáadjuk a vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután beletesszük a lábasba a sárgarépát és a karalábét, felöntjük kb. 1,5 l vízzel, sóval, frissen őrölt borssal és tárkonnyal ízesítjük, majd lefedjük, és közepes lángon addig főzzük, amíg a sárgarépa félpuha lesz. Ekkor hozzáadjuk a zöldborsót és a gombát, és együtt puhára főzzük.
A keményítőt egy kevés hideg vízzel csomómentesre elkeverjük. Ezt és a Cuisine VEGA-t a leveshez adjuk, majd kevergetés közben újra felforraljuk. Végül hozzáfacsarjuk a citromlevet és belekeverjük a finomra aprított petrezselyemzöldet is, ha szükséges, még sózzuk. A levest forrón, tetszőleges kenyérfélével tálaljuk.
A keményítőt egy kevés hideg vízzel csomómentesre elkeverjük. Ezt és a Cuisine VEGA-t a leveshez adjuk, majd kevergetés közben újra felforraljuk. Végül hozzáfacsarjuk a citromlevet és belekeverjük a finomra aprított petrezselyemzöldet is, ha szükséges, még sózzuk. A levest forrón, tetszőleges kenyérfélével tálaljuk.
Tipp:
A leveshez víz helyett zöldség- vagy csirkealaplevet is használhatunk.

Legújabb cikkek
0

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

0

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?