Mustáros-gombás pulykaszelet
Hozzávalók
Mustáros-gombás pulykaszelethez:
Rizskörethez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Egy kevés olajat felhevítünk egy lábasban vagy nagy serpenyőben, és a pulykaszeletek mindkét oldalát 1-1 perc alatt átpirítjuk rajta, közben sózzuk, borsozzuk. Ezután kivesszük és félretesszük a húst. A visszamaradt zsiradékon (ha szükséges, öntünk még hozzá kevés olajat) üvegesre pároljuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a gombát, és 1-2 percet sütjük rajta. A Cuisine VEGA-t összekeverjük a mustárral, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük vele a gombát. Ezután a hússzeleteket is visszatesszük, és fedő alatt, néhányszor átkeverve, a húsokat forgatva, kb. 15-20 perc alatt puhára pároljuk a húst és a gombát, és hagyjuk besűrűsödni a szószt. Végül a húst kiszedjük, a keményítőt kevés hideg vízzel csomómentesen elkeverjük, a forró ételhez adjuk, majd kevergetés közben újra felforraljuk.
Rizsköret:
Egy lábasban felhevítjük az olajat, és a rizst átpirítjuk rajta. Felöntjük bő 1,5-szeres vízzel, sózzuk, borsozzuk, majd közepes lángon, fedő alatt, néhányszor átkeverve puhára főzzük. A sárgarépát és a borsót bő, enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és a kukoricával együtt a rizshez keverjük.
A pulykaszeletekre halmozzuk a gombás ragut, mellé tálaljuk a rizsköretet, és finomra aprított petrezselyemzölddel díszítjük.
Tippek:
A rizskörethez vegyes, mirelit zöldségkeveréket is használhatunk.
Mustáros-gombás pulykaszelet
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Mustáros-gombás pulykaszelethez:
Rizskörethez:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Egy kevés olajat felhevítünk egy lábasban vagy nagy serpenyőben, és a pulykaszeletek mindkét oldalát 1-1 perc alatt átpirítjuk rajta, közben sózzuk, borsozzuk. Ezután kivesszük és félretesszük a húst. A visszamaradt zsiradékon (ha szükséges, öntünk még hozzá kevés olajat) üvegesre pároljuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a gombát, és 1-2 percet sütjük rajta. A Cuisine VEGA-t összekeverjük a mustárral, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük vele a gombát. Ezután a hússzeleteket is visszatesszük, és fedő alatt, néhányszor átkeverve, a húsokat forgatva, kb. 15-20 perc alatt puhára pároljuk a húst és a gombát, és hagyjuk besűrűsödni a szószt. Végül a húst kiszedjük, a keményítőt kevés hideg vízzel csomómentesen elkeverjük, a forró ételhez adjuk, majd kevergetés közben újra felforraljuk.
Rizsköret:
Egy lábasban felhevítjük az olajat, és a rizst átpirítjuk rajta. Felöntjük bő 1,5-szeres vízzel, sózzuk, borsozzuk, majd közepes lángon, fedő alatt, néhányszor átkeverve puhára főzzük. A sárgarépát és a borsót bő, enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és a kukoricával együtt a rizshez keverjük.
A pulykaszeletekre halmozzuk a gombás ragut, mellé tálaljuk a rizsköretet, és finomra aprított petrezselyemzölddel díszítjük.
Tippek:
A rizskörethez vegyes, mirelit zöldségkeveréket is használhatunk.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?