Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mustáros-gombás pulykaszelet

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Mustáros-gombás pulykaszelethez:

800 g pulykamellfilé
800 g csiperkegomba
2 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál olaj
frissen őrölt fekete bors
3 evőkanál mustár
1 csapott evőkanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő

Rizskörethez:

250 g rizs
1 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
frissen őrölt fekete bors
150 g sárgarépa
150 g zöldborsó (mirelit)
1 konzerv (285 g töltőtömeg) csemegekukorica

Díszítéshez:

némi petrezselyemzöld
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A pulykamellfilét nagyobb szeletekre vágjuk, és kissé kiklopfoljuk. A csiperkegombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, a vörös- és fokhagymát megpucoljuk, a vöröshagymát finomra aprítjuk, a fokhagymát fokhagymanyomón áttörjük. A rizskörethez a rizst átöblítjük, a sárgarépát megpucoljuk és kis kockákra vágjuk, a kukoricát lecsepegtetjük.

Elkészítés:

Mustáros-gombás pulykaszelet:
Egy kevés olajat felhevítünk egy lábasban vagy nagy serpenyőben, és a pulykaszeletek mindkét oldalát 1-1 perc alatt átpirítjuk rajta, közben sózzuk, borsozzuk. Ezután kivesszük és félretesszük a húst. A visszamaradt zsiradékon (ha szükséges, öntünk még hozzá kevés olajat) üvegesre pároljuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a gombát, és 1-2 percet sütjük rajta. A Cuisine VEGA-t összekeverjük a mustárral, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük vele a gombát. Ezután a hússzeleteket is visszatesszük, és fedő alatt, néhányszor átkeverve, a húsokat forgatva, kb. 15-20 perc alatt puhára pároljuk a húst és a gombát, és hagyjuk besűrűsödni a szószt. Végül a húst kiszedjük, a keményítőt kevés hideg vízzel csomómentesen elkeverjük, a forró ételhez adjuk, majd kevergetés közben újra felforraljuk.

Rizsköret:
Egy lábasban felhevítjük az olajat, és a rizst átpirítjuk rajta. Felöntjük bő 1,5-szeres vízzel, sózzuk, borsozzuk, majd közepes lángon, fedő alatt, néhányszor átkeverve puhára főzzük. A sárgarépát és a borsót bő, enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és a kukoricával együtt a rizshez keverjük.

A pulykaszeletekre halmozzuk a gombás ragut, mellé tálaljuk a rizsköretet, és finomra aprított petrezselyemzölddel díszítjük.

Tippek:

Ha a szósz a főzés alatt kellőképpen besűrűsödik, a keményítős sűrítést elhagyhatjuk.
A rizskörethez vegyes, mirelit zöldségkeveréket is használhatunk.
Mustáros-gombás pulykaszelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!