Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rakott édesburgonya

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

4 darab egyszemélyes sütőtálhoz (darabonként kb. 450 ml űrtartalom):

némi étolaj

Rakott édesburgonyához:

6 darab tojás (M-es)
1,2 kg édesburgonya
só, őrölt fekete bors
200 g edami sajt

Díszítéshez:

snidling
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tojásokat keményre főzzük, majd hagyjuk kihűlni, ezután megpucoljuk és felkarikázzuk. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, a sajtot lereszeljük. A sütőtálak alját és oldalát kikenjük egy kevés olajjal, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A megtisztított burgonyákat kb. 3 mm vékony karikákra vágjuk, a karikák felét egy rétegben elrendezzük az előkészített sütőtálakban. A Creme VEGA-t ízesítjük sóval és borssal, jól kikeverjük, majd a felét elosztjuk a burgonyán. Erre a rétegre kerülnek a tojáskarikák, amit megszórunk a reszelt sajt kb. felével. Befedjük a többi édesburgonya-karikával, majd elosztjuk rajtuk a többi ízesített Creme VEGA-t, végül megszórjuk a többi reszelt sajttal. A sütőtálakat lefedjük alufóliával, a sütő középső részébe tesszük, és a rakottast megsütjük (a sütési idő utolsó 15 percében levesszük az alufóliát).

Sütési idő: kb. 50-55 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A rakott édesburgonyát sütőrácsra tesszük, 5-10 percet hűlni hagyjuk, majd aprított snidlinggel megszórva tálaljuk.

Tipp:

Egy nagy, kb. 20x30 cm-es tepsiben is elkészíthetjük a rakott édesburgonyát.
Rakott édesburgonya

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-05-15
0 Kedvelés

Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!

Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-04-26
1 Kedvelés

5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség

Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-04-19
0 Kedvelés

Praktikus megoldások: íme a kreatív sütés kellékei

Cikkünkben olyan innovatív ötleteket, eszközöket gyűjtöttünk csokorba, amelyek hosz-szabb-rövidebb ideje segítenek abban, hogy igazán szemet gyönyörködtető süticsodákat alkothassunk.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!