Az ezerarcú leveles tészta

A leveles tészta mindig jó választás, akár édes, akár sós finomságot szeretnénk készíteni.

Finomságok leveles tésztából

A leveles tészta az egyik legsokoldalúbban felhasználható alapanyag. Bár otthon is elkészíthető, de megéri belőle boltit venni, mert így jóval hamarabb elkészül a végeredmény, ami lehet a gyerekeknek uzsonna az iskolába, gyors vacsora, vagy vendégváró falatka is.

Ha a kicsiknek készítünk tízórait, arra figyeljünk, hogy a töltelék ne legyen nagyon folyós “maszatolós”, mert azt a gyerekek nehezen tudják kezelni, mi pedig majd a mosásnál bosszakondhatunk. Egy virslis roló, vagy virslis virág például tökéletes és univerzális választás lehet. Ha húsos verziót szeretnénk készíteni, virsli helyett használhatunk szalámit is, ha pedig darált hússal töltjük meg a tésztát, akár még könnyű ebédet is varázsolhatunk az asztalra.

Zöldségekkel, gyümölcsökkel variálva

Kicsit feldobhatjuk vele a vacsorát, könnyen és gyorsan, küldhetjük tízóraira a nagyobb gyerekeknek a suliba és vihetjük magunkkal kis dobozkában a játszótérre az aprónépnek. A leveles tészták abban is jó barátaink lehetnek, hogy a kicsiknek minél több formában tudjuk kínálni a zöldségeket, gyümölcsöket.

Egy spenótos-túrós kis háromszöget például könnyen magunkkal vihetünk a napi sétánkra, és megkínálhatjuk vele az ízekkel épp ismerkedő totyogókat. Lehet, hogy nagyobb sikere lesz, mint elsőre a klasszikus főzeléknek és kisebb ellenállásba ütközünk. Így később a zöldségek egyéb formáit is könnyebben fogadják a kicsik.

Édes változatok

A leveles tészta édes variációi is igen sokoldalúak. A vendégeket akár mutatós kompozíciókkal is elkápráztathajuk. Az almás rózsasütemény habkönnyű finomság, isteni gyümölccsel, csodás formában. Apropó "habkönnyű" - a leveles tészta az alapja a számtalan krémes-receptnek a klasszikus házi krémestől a gyorsan elkészíthető krémesig. Azonban a leveles tészták kiváló “csomagolói” a házi lekvároknak is, melyekkel könnyebben át tudjuk vészelni azt az időszakot, míg ismét megjelennek a friss gyümölcsök a zöldségesek polcain.

Korábban írtunk már a pohárkrém készítés trükkjeiről is, mely írásunkból kiderült, az igazán jó pohárkrémnek biztosan van egy olyan összetevője, ami roppanós. Ezt a funkciót a finom, ropogósra sütött leveles tészta is be tudja tölteni, érdemes ezt a megoldást is kipróbálni.

KAPCSOLÓDÓ CiKKEK

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!