Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyorsan elkészíthető krémes

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

12 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

sütőpapír

Leveles tésztához:

Krémhez:

800 ml hideg tej

Szóráshoz:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A szobahőmérsékletű leveles tésztát kitekerjük, a hosszanti oldala mentén két egyforma részre vágjuk, és mindkét lapot kb. 20x30 cm-re nyújtjuk. A lapokat tepsibe helyezzük, az egyik lapot egészben hagyjuk, a másikat pedig kb. 12 egyforma méretű darabra vágjuk. Villával sűrűn megszurkáljuk, majd a sütő középső részébe tolva megsütjük.

Sütési idő: kb. 12-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Krém:
A hideg tejet egy magas falú keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton minimum 3 percig habosra keverjük. A tésztalapra egyenletesen elosztjuk és a tetejét elsimítjuk. Ráhelyezzük a felvágott tésztalapokat és süteményt tálalásig (min. 1-2 órára) hűtőbe helyezzük. Szeletekre vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.
Gyorsan elkészíthető krémes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!