3+1 klasszikus uzsonna

Vajon mi lehet az a csokoládés tekerge? És mikor igazán finom a túros batyu? Nagy klasszikusok egy csokorban.

Mit is készítsünk uzsonnára a lurkóknak? Ebben segítünk mai összeállításunkban. Akár az őszi szünet utolsó napjaiban otthonra, vagy iskolába is elvihető uzsonna receptekkel készültünk.

Házi készítésű uzsonna

Az egyik ilyen alap klasszikus, kétségtelenül a gyerekek egyik letaszíthatatlan kedvence: a kakaós csiga. Persze vélhetően lehet kapni az iskolai büfében is, vagy a metróaluljáróban, de nem biztos, hogy a legideálisabb hozzávalókkal készülnek, ami jócskán érezhető a minőségen is. 

Csigák, a töltelékek sokaságával

A szerencse viszont az, hogy a kakaós csiga otthon is elkészíthető. És ami a jó hír, hogy előre is dolgozhatunk, és az elkészült csigákat le is fagyaszthatjuk. Így ha a reggel rohanásba torkollna, nem kell sokat gondolkodni, előkaphatjuk a fagyasztóból a kész csigákat.

A csokoládés tekerge, azaz a kakaós csiga átalában leveles tésztából készül, de a házilag kelt tészta is jellemző alapanyaga. A tészta csiga alakban tekeredik, közé kakaókrém kerül, tetejét gyakran porcukor díszíti. És akkor igazán finom, ha a közepe felé haladva egyre puhább és krémesebb az állaga. De persze nem csak kakaós csiga létezik, isteni a diós csiga, a fahéjas csiga, a kókuszos csiga, az almás csiga és ha egy kis sósra vágyunk, pl. a bajor tönkölycsiga.

Kihagyhatatlan uzsonnák

A kakaós csiga mellett a másik hatalmas sztár a túrós batyu. Akkor igazán finom, ha szaftos és puha, és a túró sem morzsolódik benne. Érdemes tehát jóféle túrót választanunk, a jó alapanyagok mindig meghálálják a választásunkat.

Ha már a nagy klasszikusoknál tartunk, ne feledkezzünk meg az igazi buktáról sem. Bár mostanában nem jár a szupertrendi sütik élvonalában, igazán ízletes finomság, ami szintén jól passzol az uzsonnás táskába. Ha pedig a közepén igazi házi lekvár van, akkor valószínűleg magasan veri az iskolai büfé kínálatát.

A sós is lehet kedvenc

Hogy ne csak az édesszájúaknak kedvezzünk, készíthetünk sajtos stanglit, sajtos párnát és perecet is. Mely utóbbi keletkezéséről, formájának kialakulásáról számos legenda és anekdota szól. Neve valószínűleg a latin bracellusból ("karkötő") ered. Nem is beszélve az otthon elkészíthető legfinomabb joghurtos zsemlékről, és a kalács finomságú tejes kenyérről.

Ha belefér az időnkbe, esetleg sikerül befűznünk egy lelkes nagymamát, mi is próbáljunk meg házi finomságokat csempészni a kicsik táskájába, hiszen az otthon készült finomságokkal egy iskolai büfé kínálata sem vehet fel a versenyt.

KAPCSOLÓDÓ CiKKEK

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!