Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Joghurtos zsemlék

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 10 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

10 darab elkészítéséhez

Tepsihez kb. 35x40 cm:

sütőpapír

Élesztős tésztához:

75 ml tej
50 g vaj vagy margarin
400 g búzaliszt
½ teáskanál só
½ teáskanál cukor
1 darab tojás (M-es)
150 g natúr joghurt

Kenéshez, szóráshoz:

némi víz
némi búzaliszt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral béleljük ki. A tejet melegítsük meg, és olvasszuk fel benne a vajat vagy a margarint.

Elkészítés:

Tészta:
Tegyük a lisztet egy keverőtálba, és alaposan keverjük össze a száraz élesztővel. Adjuk hozzá a többi hozzávalót és a langyos tej-zsír keveréket, keverjük össze konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, míg sima tésztává válik. Fedjük le a tésztát, és meleg helyen hagyjuk kelni kb. 45-50 percig, amíg láthatóan megnő a tészta mérete.

Formázás:
Szórjuk meg a tésztát liszttel, vegyük ki a tálból, és enyhén lisztezett munkafelületen osszuk 10 egyenlő darabra. A tésztából formázzunk zsemléket, tegyük az előkészített tepsire, és hagyjuk kelni további kb. 15-20 percig. Közben melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Kenjük meg a zsemlék tetejét vízzel, és szórjuk meg egy kevés liszttel. A tepsit tegyük a sütő középső részébe, és süssük aranybarnára a zsemléket.

Sütési idő: kb. 25-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A zsemléket a sütőpapírral együtt húzzuk egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A zsemlék fagyaszthatóak.
Joghurtos zsemlék

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!