Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sajtos zsemlék

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 10 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

10 darab elkészítéséhez

Tepsihez kb. 35x40 cm:

sütőpapír

Tésztához:

225 ml laktózmentes tej
450 g búzaliszt
1 ½ teáskanál só
1 csipet cukor
1 darab tojás (M-es)
100 g reszelt laktózmentes sajt

Kenéshez, szóráshoz:

1 darab felvert tojás (M-es)
100 g reszelt laktózmentes sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Melegítsük meg a tejet.

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze alaposan a lisztet és az élesztőt egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, kivéve a sajtot, és gyúrjunk mindent össze egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig, hogy sima tésztát kapjunk. A végén röviden gyúrjuk bele a sajtot. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kelni, amíg láthatóan meg nem nő a tészta mérete (kb. 45-50 perc). Közben sütőpapírral béleljük ki a tepsit és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Enyhén lisztezett munkafelületen gyúrjuk át kézzel a tésztát, majd formázzuk egy hosszú rúddá és vágjuk 10 db egyenlő darabra. Minden tésztadarabot formázzunk zsemle formára és helyezzük a tepsibe. A zsemlék tetejét kenjük meg felvert tojással és szórjuk rá a reszelt sajtot. Hagyjuk a zsemléket további kb. 15-20 percig pihenni, majd tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük aranysárgára a zsemléket.

Sütési idő: kb. 12-15 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Vegyük ki a zsemléket a sütőpapírral együtt egy rácsra, és hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A zsemlék fagyaszthatóak.
Sajtos zsemlék

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!