Cukkíni-camembert lepény
Hozzávalók
Tésztához:
Feltéthez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A tejfölt, a tojással és a fűszerekkel elkeverjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkalapon átgyúrjuk, a tepsinek megfelelő méretűre nyújtjuk, majd a tepsibe fektetjük. A tésztán a tejfölös masszát elsimítjuk, tetején a felaprított cukkínit, a camembert sajtot és a sonkát elosztjuk. A lepényt meleg helyen 15 percig pihentetjük, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és megsütjük.
Sütési idő: kb. 45 perc
A megsült lepényt hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerinti méretben négyzetekre osztva tálaljuk.
Cukkíni-camembert lepény
Hozzávalók
kb. 18 szelet elkészítéséhez
Tésztához:
Feltéthez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A tejfölt, a tojással és a fűszerekkel elkeverjük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkalapon átgyúrjuk, a tepsinek megfelelő méretűre nyújtjuk, majd a tepsibe fektetjük. A tésztán a tejfölös masszát elsimítjuk, tetején a felaprított cukkínit, a camembert sajtot és a sonkát elosztjuk. A lepényt meleg helyen 15 percig pihentetjük, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és megsütjük.
Sütési idő: kb. 45 perc
A megsült lepényt hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerinti méretben négyzetekre osztva tálaljuk.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?