
Leveles sajtos perec



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A két leveles tésztát kitekerjük, és mindkettőt megkenjük a sajtkrémmel. Ezután az egyik tésztadarabon egyenletesen elosztunk 150 gramm trappista sajtot, majd a másik tésztát sajtkrémes oldalával ráfordítjuk, és óvatosan összenyomkodjuk. Az így kapott tésztát hosszabbik oldalával párhuzamosan kb. 14-15 darab egyenlő széles csíkra vágjuk. A csíkokat perec formára hajtjuk úgy, hogy az illesztések a tészta alá kerüljenek, és a pereceket a tepsibe helyezzük. Tetejüket lekenjük a felvert tojással, és megszórjuk reszelt sajttal. A tepsit a sütő alsó harmadába tesszük, és a sajtos pereceket megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész sajtos pereceket tepsivel együtt sütőrácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.
Tipp:


Leveles sajtos perec
Hozzávalók
kb. 14-15 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Kenéshez:
Szóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A két leveles tésztát kitekerjük, és mindkettőt megkenjük a sajtkrémmel. Ezután az egyik tésztadarabon egyenletesen elosztunk 150 gramm trappista sajtot, majd a másik tésztát sajtkrémes oldalával ráfordítjuk, és óvatosan összenyomkodjuk. Az így kapott tésztát hosszabbik oldalával párhuzamosan kb. 14-15 darab egyenlő széles csíkra vágjuk. A csíkokat perec formára hajtjuk úgy, hogy az illesztések a tészta alá kerüljenek, és a pereceket a tepsibe helyezzük. Tetejüket lekenjük a felvert tojással, és megszórjuk reszelt sajttal. A tepsit a sütő alsó harmadába tesszük, és a sajtos pereceket megsütjük.
Sütési idő: kb. 18-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész sajtos pereceket tepsivel együtt sütőrácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?