Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Leveles sajtos perec

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 14-15 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 14-15 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

300 g natúr sajtkrém
150 g trappista sajt

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)

Szóráshoz:

kb. 150 g trappista sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sajtot lereszeljük. A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A két leveles tésztát kitekerjük, és mindkettőt megkenjük a sajtkrémmel. Ezután az egyik tésztadarabon egyenletesen elosztunk 150 gramm trappista sajtot, majd a másik tésztát sajtkrémes oldalával ráfordítjuk, és óvatosan összenyomkodjuk. Az így kapott tésztát hosszabbik oldalával párhuzamosan kb. 14-15 darab egyenlő széles csíkra vágjuk. A csíkokat perec formára hajtjuk úgy, hogy az illesztések a tészta alá kerüljenek, és a pereceket a tepsibe helyezzük. Tetejüket lekenjük a felvert tojással, és megszórjuk reszelt sajttal. A tepsit a sütő alsó harmadába tesszük, és a sajtos pereceket megsütjük.

Sütési idő: kb. 18-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész sajtos pereceket tepsivel együtt sütőrácsra helyezzük, és hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A sajtkrémet ízesíthetjük egy gerezd áttört fokhagymával vagy finomra aprított zöldfűszerekkel, például snidlinggel.
Leveles sajtos perec

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
55 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
45 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!