Sütemény alapporokkal gyerekjáték a sütés! 1. rész – muffin
2021. április 23.Gyorsan szeretnél illatos sütit varázsolni az asztalra? Szuper választás a praktikus csomagolású sütemény alappor. Ha pihe-puha, csokidarabos muffinra vágyunk csak kapjunk le a polcról egy doboz alapport, és indulhat is a sütés!
Egyszerű, gyors!
A Dr. Oetker Muffin alappor és Csokis Muffin alappor doboza tartalmazza a süteményport, külön kis tasakban a csokidarabokat (ebből jut a muffin tésztájába és a tetejére), sőt még 12 darab papír sütőformát is. Csupán néhány friss hozzávaló (tojás, étolaj, tej) szükséges a sütik elkészítéséhez: bekeverjük, a formákba adagoljuk, és már süthetjük is.
Ha szeretnénk, az elkészült muffinokat tovább variálhatjuk
Nyomhatunk a tetejükre különböző krémeket, így a muffinok rögtön cupcake-ekké alakulnak, vagy megdíszíthetjük kedvünkre. Lássunk erre pár ötletet! A muffinok tetejét többféleképpen is díszíthetjük. Szúrhatunk beléjük különböző figurás vagy szöveggel ellátott pálcikákat, vagy klasszikus fondant díszítéssel, illetve színes cukorkákkal is feldobhatjuk. Ha pedig cupcake-ekben gondolkozunk, jöhetnek a különböző krémek! Készíthetünk például étcsokis-tejszínes krémet, a csokis muffin tetejére nyomva kész az egyik legnagyobb magyar klasszikus, a rigójancsi új külsővel. Ízesített tejszínhab vagy tortakrém szintén lehet a muffinjaink kalapja. A krémeket meglocsolhatjuk csokis vagy gyümölcsös öntettel, megszórhatjuk csokireszelékkel, pirított mandulával vagy díszítő cukorkákkal.
Akár alaprecept, akár felturbózott verzió, az alapporokkal nem lehet mellélőni! Érdemes tartani belőlük otthon egy-egy dobozzal, hogy pillanatok alatt frissen sült sütit tehessünk az asztalra. Próbáld ki a legújabb Kókuszkocka, vagy Sacher muffin receptünket - gyors, egyszerű módja egy finom desszertnek!
Kapcsolódó cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Karácsony lemondások nélkül – mentes desszertcsodák
Kerülnéd a finomított cukrot karácsonykor is? Netán ételérzékenység miatt tiltólistás a glutén, laktóz, tejfehérje, tojás? Mindenre van megoldásunk!
Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?
Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!