Kókuszkocka muffin
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Mázhoz:
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A süteményport egy keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tojást, a kimért napraforgóolajat és a tejet. Konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig keverjük. A süteményporhoz mellékelt csokoládédarabokat spatulával egyenletesen a masszához keverjük. A formákba csak akkor kezdjük el a tészta adagolását, ha a sütő elérte a megfelelő hőfokot.
A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a papírformákban. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész muffinokat levesszük a tepsiről (vagy kivesszük a muffin formából), és rácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
A máz hozzávalóit egy kis lábasba tesszük, és lassú tűzön, kevergetve egyneművé olvasztjuk. Lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni. A muffinokat fejjel lefelé (a papírformák pereméig) megmártjuk benne, majd a megmártott részt kókuszreszelékbe forgatjuk, és hagyjuk megszilárdulni.
Tipp:
Kókuszkocka muffin
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Mázhoz:
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A süteményport egy keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tojást, a kimért napraforgóolajat és a tejet. Konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig keverjük. A süteményporhoz mellékelt csokoládédarabokat spatulával egyenletesen a masszához keverjük. A formákba csak akkor kezdjük el a tészta adagolását, ha a sütő elérte a megfelelő hőfokot.
A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a papírformákban. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész muffinokat levesszük a tepsiről (vagy kivesszük a muffin formából), és rácson hagyjuk kihűlni.
Máz:
A máz hozzávalóit egy kis lábasba tesszük, és lassú tűzön, kevergetve egyneművé olvasztjuk. Lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni. A muffinokat fejjel lefelé (a papírformák pereméig) megmártjuk benne, majd a megmártott részt kókuszreszelékbe forgatjuk, és hagyjuk megszilárdulni.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?