Sacher muffin
Hozzávalók
Tepsihez:
                                        12 db muffinpapír (a doboz tartalmazza)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Tésztához:
                                        1 doboz Dr. Oetker Csokis Muffin alappor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 darab tojás (M-es)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        125 ml napraforgóolaj
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 ml tej
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        120 g sárgabaracklekvár
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Díszítéshez:
                                        1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        kb. 100 g aszalt sárgabarack
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Előkészítés:
                                    A papírformákat az előkészített tepsibe (kb. 35x40 cm), vagy muffin formába tesszük. A sütőt előmelegítjük. 
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés kb. 160 °C (előmelegítve)
                            Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
                                    Tészta: 
A süteményport egy keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tojást, a kimért napraforgóolajat és a tejet. Konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig keverjük. A süteményporhoz mellékelt csokoládédarabokat spatulával egyenletesen a masszához keverjük. A formákba csak akkor kezdjük el a tészta adagolását, ha a sütő elérte a megfelelő hőfokot.
A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a papírformákban. Először 1-1 csapott evőkanálnyi tésztát teszünk a formákba, majd egyenletesen elosztjuk rajtuk a sárgabaracklekvárt, végül befedjük a többi tésztával. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész muffinokat levesszük a tepsiről, (vagy kivesszük a muffin formából), és rácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót a csomagoláson szereplő leírás szerint megolvasztjuk. A muffinok tetejére csorgatjuk, elsimítjuk, és hagyjuk megszilárdulni. Közben az aszalt sárgabarackot kis cikkekre vágjuk, a félig megszilárdult bevonatra szórjuk, majd a bevonatot hagyjuk teljesen megszilárdulni.
                            A süteményport egy keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tojást, a kimért napraforgóolajat és a tejet. Konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig keverjük. A süteményporhoz mellékelt csokoládédarabokat spatulával egyenletesen a masszához keverjük. A formákba csak akkor kezdjük el a tészta adagolását, ha a sütő elérte a megfelelő hőfokot.
A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a papírformákban. Először 1-1 csapott evőkanálnyi tésztát teszünk a formákba, majd egyenletesen elosztjuk rajtuk a sárgabaracklekvárt, végül befedjük a többi tésztával. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész muffinokat levesszük a tepsiről, (vagy kivesszük a muffin formából), és rácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót a csomagoláson szereplő leírás szerint megolvasztjuk. A muffinok tetejére csorgatjuk, elsimítjuk, és hagyjuk megszilárdulni. Közben az aszalt sárgabarackot kis cikkekre vágjuk, a félig megszilárdult bevonatra szórjuk, majd a bevonatot hagyjuk teljesen megszilárdulni.
Tipp:
                                    Nyáron, barackszezonban friss sárgabarackcikkekkel is díszíthetjük a muffinokat.
                                
                            
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                    
                                            
                Sacher muffin
Hozzávalók
kb. 12 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
                                        12 db muffinpapír (a doboz tartalmazza)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Tésztához:
                                        1 doboz Dr. Oetker Csokis Muffin alappor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 darab tojás (M-es)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        125 ml napraforgóolaj
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 ml tej
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        120 g sárgabaracklekvár
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
                                    A papírformákat az előkészített tepsibe (kb. 35x40 cm), vagy muffin formába tesszük. A sütőt előmelegítjük. 
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés kb. 160 °C (előmelegítve)
                            Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
                                    Tészta: 
A süteményport egy keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tojást, a kimért napraforgóolajat és a tejet. Konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig keverjük. A süteményporhoz mellékelt csokoládédarabokat spatulával egyenletesen a masszához keverjük. A formákba csak akkor kezdjük el a tészta adagolását, ha a sütő elérte a megfelelő hőfokot.
A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a papírformákban. Először 1-1 csapott evőkanálnyi tésztát teszünk a formákba, majd egyenletesen elosztjuk rajtuk a sárgabaracklekvárt, végül befedjük a többi tésztával. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész muffinokat levesszük a tepsiről, (vagy kivesszük a muffin formából), és rácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót a csomagoláson szereplő leírás szerint megolvasztjuk. A muffinok tetejére csorgatjuk, elsimítjuk, és hagyjuk megszilárdulni. Közben az aszalt sárgabarackot kis cikkekre vágjuk, a félig megszilárdult bevonatra szórjuk, majd a bevonatot hagyjuk teljesen megszilárdulni.
                            A süteményport egy keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tojást, a kimért napraforgóolajat és a tejet. Konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig keverjük. A süteményporhoz mellékelt csokoládédarabokat spatulával egyenletesen a masszához keverjük. A formákba csak akkor kezdjük el a tészta adagolását, ha a sütő elérte a megfelelő hőfokot.
A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a papírformákban. Először 1-1 csapott evőkanálnyi tésztát teszünk a formákba, majd egyenletesen elosztjuk rajtuk a sárgabaracklekvárt, végül befedjük a többi tésztával. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a muffinokat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész muffinokat levesszük a tepsiről, (vagy kivesszük a muffin formából), és rácson hagyjuk kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót a csomagoláson szereplő leírás szerint megolvasztjuk. A muffinok tetejére csorgatjuk, elsimítjuk, és hagyjuk megszilárdulni. Közben az aszalt sárgabarackot kis cikkekre vágjuk, a félig megszilárdult bevonatra szórjuk, majd a bevonatot hagyjuk teljesen megszilárdulni.
Tipp:
                                    Nyáron, barackszezonban friss sárgabarackcikkekkel is díszíthetjük a muffinokat.
                                
                            
                                            Legújabb cikkek
    1
                        
            
    Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
    2
                        
            
    Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
    3
                        
            
    Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
                    
                    
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?