Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sacher muffin

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

12 db muffinpapír (a doboz tartalmazza)

Tésztához:

1 darab tojás (M-es)
125 ml napraforgóolaj
100 ml tej
120 g sárgabaracklekvár

Díszítéshez:

kb. 100 g aszalt sárgabarack
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A papírformákat az előkészített tepsibe (kb. 35x40 cm), vagy muffin formába tesszük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A süteményport egy keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a tojást, a kimért napraforgóolajat és a tejet. Konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 percig keverjük. A süteményporhoz mellékelt csokoládédarabokat spatulával egyenletesen a masszához keverjük. A formákba csak akkor kezdjük el a tészta adagolását, ha a sütő elérte a megfelelő hőfokot.

A tésztát két evőkanál segítségével egyenletesen elosztjuk a papírformákban. Először 1-1 csapott evőkanálnyi tésztát teszünk a formákba, majd egyenletesen elosztjuk rajtuk a sárgabaracklekvárt, végül befedjük a többi tésztával. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a muffinokat megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-25 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész muffinokat levesszük a tepsiről, (vagy kivesszük a muffin formából), és rácson hagyjuk kihűlni.

Díszítés:
A tortabevonót a csomagoláson szereplő leírás szerint megolvasztjuk. A muffinok tetejére csorgatjuk, elsimítjuk, és hagyjuk megszilárdulni. Közben az aszalt sárgabarackot kis cikkekre vágjuk, a félig megszilárdult bevonatra szórjuk, majd a bevonatot hagyjuk teljesen megszilárdulni.

Tipp:

Nyáron, barackszezonban friss sárgabarackcikkekkel is díszíthetjük a muffinokat.
Sacher muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!