Főzzünk be kevesebb cukorral!

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Így használd a befőzőcukrokat

A Dr. Oetker befőzőszerekbe természetes gyümölcspektin került. Ez teszi lehetővé, hogy a lekvárok, dzsemek, zselék hosszadalmas főzési folyamatát pár percre rövidítsük. Így nemcsak rengeteg időt spórolhatunk meg, hanem a gyümölcsök rostjai sem főnek szét, ezáltal megmarad az értékes vitamintartalmuk és az eredeti ízük. Felhasználásuk rendkívül egyszerű: az előkészített gyümölcsöt vagy gyümölcsöket (lekvárok esetén pépesítve, dzsemeknél pépesítve és darabolva) egy főzőedénybe öntjük, hozzáadjuk a befőzőcukrot, valamint a többi hozzávalót, például fűszereket, majd alaposan elkeverjük. Az egészet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Mindezt úgy, hogy közben az édes, gyümölcsös ízhatás garantált! Kompromisszumot tehát nem kell kötnünk, a kedvenc gyümölcseinket bátran feldolgozhatjuk epertől a meggyig, málnától a barackig. A fantáziánkat is bátran eresszük szabadon, használjunk a gyümölcsökkel harmonizáló fűszereket, fahéjat, vaníliát, szegfűszeget, gyömbért, csillagánizst, vagy akár citromhéjat.

Befőzőcukor Sztíviával

A Dr. Oetker Befőzőcukor Sztíviával szintén 350 grammos kiszerelésű termék, segítségével pedig ugyancsak 1 kilogramm gyümölcsöt főzhetünk be. (Sőt! Itt említjük meg, hogy akár italokat is befőzhetünk nagyobb mennyiségű gyümölcs felhasználásával, bármelyik befőzőcukorral.) A termékben a cukor egy részét a sztívia növény kivonatával (szteviol glikozidok) helyettesítették. Az édes, gyümölcsös lekvár- és dzsem-élmény garantált, a végeredmény az 1:1 arányú hagyományos lekvárokhoz képest 40%-kal kevesebb kalóriát fog tartalmazni. Jól hangzik, ugye? Végül nézzük még meg, hogy mi is pontosan a sztívia! Dél-Amerikában őshonos növény, magyarul jázminpakócának vagy édesfűnek nevezik. Édesítő ereje a leveleiben rejlik, és 300-szor olyan intenzív, mint az azonos mennyiségű, hagyományos cukoré. A legjobb hír pedig az, hogy hőkezelés, hevítés hatására sem veszíti el édesítő képességét, tehát tökéletes választás egészségtudatos lekvárokhoz.

Hogyan főzhetek dzsemet kevesebb cukorral?
Miért jobb a rövid főzési idő befőzésnél?
Hogyan használjam a Dr. Oetker befőzőcukrot?
Mi a Dr. Oetker Befőzőcukor Sztíviával?
Mi az a sztívia?
Milyen gyümölcsöket főzhetek be ezekkel a befőzőcukrokkal?
Mennyi gyümölcsöt főzhetek be egy csomag befőzőcukorral?
Mi a különbség a lekvár és a dzsem készítésében?
Hogyan töltsem üvegbe a kész befőttet?
Tényleg kevesebb kalóriájú lesz a lekvár?

KAPCSOLÓDÓ CiKKEK

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!