Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bársonyos eper-őszibarack lekvár

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 7 üveg (200 ml)
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 7 üveg (200 ml) elkészítéséhez

600 g eper (előkészítve mérve)
400 g őszibarack (előkészítve mérve)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az epret megmossuk, megpucoljuk, és 600 g-t kimérünk belőle. Az őszibarackot megmossuk, kivesszük a magját, és 400 g-t kimérünk belőle. A gyümölcsöket pépesítjük.

Elkészítés:

A gyümölcspürét és a befőzőcukrot egy nagy főzőedénybe öntjük, majd állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük. Csavaros tetővel (twist-off befőttesüveg tető) lezárjuk. Az üveget rögtön megfordítjuk, és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.

Tippek:

Baracklikőrös változatért csak 350 g őszibarackot használjunk és 50 ml baracklikőrt.
Pépesített gyümölcsökből készített lekvárok és dzsemek hamarabb megbarnulnak. Az üvegeket hűvös és sötét helyen tároljuk.
A Bársonyos eper-őszibarack lekvár kiválóan társítható gombóc- és derelyefélékkel, valamint hidegsültekkel.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!