Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Málna-őszibarack dzsem

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6-7 darab 200 ml-es üveg

Hozzávalók

kb. 6-7 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

Az őszibarack dzsemhez:

400 g őszibarack (előkészítve mérjük le)
100 ml 100%-os narancslé

A málna dzsemhez:

500 g málna (előkészítve mérjük le)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az őszibarackot megmossuk, a magházat eltávolítjuk, apró kockákra vágjuk, majd 400 g-ot kimérünk, és kb. a felét pépesítjük. A málnát óvatosan leöblítjük, megtisztítjuk, és 500 g-ot kimérünk. A narancsléből 100 ml-t kimérünk.

Elkészítés:

Őszibarack dzsem:
Az őszibarackot és a narancslevet egy főzőedénybe öntjük, hozzáadjuk a befőzőcukrot, és jól elkeverjük. Az egészet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegeket félig megtöltjük, majd 15 percig hűlni hagyjuk.

Málna dzsem:
A málnát egy főzőedénybe öntjük, hozzáadjuk a Bourbon vaníliás cukrot és a befőzőcukrot, és alaposan elkeverjük. Az egészet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az elkészült őszibarackdzsem tetejére kanalazzuk. Az üvegeket jól lezárjuk, és hűlni hagyjuk.
A Málna-őszibarack dzsem kétrétegű/színű, dekoratív finomság, melyet akár ajándékba is adhatunk jeles családi ünnepeken.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!