Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Epres-joghurt torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Kapcsos tortaformához (Ø 26 cm):

némi zsiradék

Morzsatésztához:

100 g búzaliszt
100 g őrölt mandula
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
100 g cukor
100 g lágy vaj vagy margarin

Joghurtos töltelékhez:

300 g natúr joghurt
150 g cukor
4 evőkanál citromlé
500 ml hideg habtejszín

Epres töltelékhez:

500 g eper
100 g cukor
2 evőkanál citromlé

Díszítéshez:

200 ml hideg habtejszín
néhány citromfűlevél
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Zsiradékkal kenjük ki a tortaformát és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Morzsatészta:
Keverjük össze a lisztet a mandulával és a sütőporral egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze az egészet konyhai robotgéppel (habverő) először rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton, hogy morzsák képződjenek. A morzsát egy kanál hátuljával egyenletesen nyomkodjuk a tortaforma aljára, majd helyezzük a formát a sütő középső részében lévő rácsra és süssük meg a tésztát.

Sütési idő: kb. 18-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Távolítsuk el a tortaforma peremét, a tésztát távolítsuk el a tortaforma aljáról, hagyjuk kihűlni egy süteményrácson.

Az epres töltelékhez mossuk meg, tisztítsuk meg és felezzük vagy negyedeljük az epret. Helyezzük az alapot egy tortalapra, és tegyünk köré egy tortakarikát.

Joghurtos töltelék:
Áztassuk be a zselatint a csomagolás utasításai szerint. Keverjük össze a joghurtot, a cukrot, a Finesse-t és a citromlevet egy keverőtálban. A joghurtos keverékből kb. 3-5 evőkanálnyit langyosítsunk fel és oldjuk fel benne a kinyomkodott zselatint. Addig kevergessük míg a zselatin teljesen feloldódik, majd keverjük hozzá a joghurtos keverékhez. A tejszínt verjük kemény habbá és forgassuk bele a joghurtos masszába, majd öntsük a tölteléket az alapra. A tetejét egyenletesen simítsuk el.

Epres töltelék:
Áztassuk be a zselatint a csomagoláson található utasítás szerint. Pürésítsük az epret a cukorral és a citromlével. Kb. 3-5 evőkanálnyi epres keveréket melegítsünk fel majd a kinyomkodott zselatint oldjuk fel benne, majd kézi habverővel keverjük hozzá a többi eperpéphez. Ha esetleg kicsit meleg a pép várjunk, míg kihűl, majd öntsük az epres keveréket a joghurtos keverékre, és egy villával készítsünk márványos mintázatot. Tegyük a tortát a hűtőszekrénybe egy éjszakára, de legalább 3 órára.

Díszítés:
Óvatosan lazítsuk meg és vegyük le a tortakarikát. A habtejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral verjük kemény habbá, majd díszítsük a tortát a felvert tejszínhabbal és a citromfűvel. Tálalásig tegyük hűtőszekrénybe a tortát.

Tipp:

Az epres joghurtos tortát egész évben elkészítheti: Egyszerűen használjon 500 g fagyasztott epret, olvassza ki, pürésítse és dolgozza fel a receptben leírtak szerint.
Epres-joghurt torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
41 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!