Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Eper-mangó dzsem narancslével

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 9 üveg (200 ml)
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 9 üveg (200 ml) elkészítéséhez

800 g eper
400 g mangó (kb. 2 mangóból)
250 ml narancslé, frissen facsart vagy 100 %-os
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az epret megmossuk, megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk, majd 800 g-t kimérünk belőle. A mangót meghámozzuk, a magról levágjuk a gyümölcshúst, finom darabokra vágjuk, és 400 g-t kimérünk belőle. Lemérünk 250 ml narancslevet. Az üvegeket és a tetőket kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük.

Elkészítés:

Az epret, a mangót és a narancslevet nagy főzőedényben jól összekeverjük a befőzőcukorral, és kevergetés közben felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről.
Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.

Tippek:

A dzsemet ízesíthetjük 15 g friss, apróra vágott gyömbérrel.
Fagyasztott epret vagy mangót is használhatunk.
Az Eper-mangó dzsem narancslével gazdagított fimomság, mely felmelegítve sültek mellé is kínálható öntetként.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-06-28
0 Kedvelés

Keményítő kisokos

Az étkezési keményítő hasznos társ a konyhában, legyen szó sütemények sütéséről, vagy levesek, főzelékek, mártások, szószok, házi pudingok készítéséről

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-10
0 Kedvelés

Főzzünk be kevesebb cukorral!

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-06-09
0 Kedvelés

Szószok, csatnik, mártogatósok – velük teljes az étel

Bár kiegészítőként tartjuk számon, egy mártogatós vagy szósz szerepe közel sem elhanyagolható, hiszen még finomabbá varázsolják a feltálalt ételt, desszertet.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!