Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Eper-mangó dzsem narancslével

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 9 üveg (200 ml)
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 9 üveg (200 ml) elkészítéséhez

800 g eper
400 g mangó (kb. 2 mangóból)
250 ml narancslé, frissen facsart vagy 100 %-os
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az epret megmossuk, megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk, majd 800 g-t kimérünk belőle. A mangót meghámozzuk, a magról levágjuk a gyümölcshúst, finom darabokra vágjuk, és 400 g-t kimérünk belőle. Lemérünk 250 ml narancslevet. Az üvegeket és a tetőket kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük.

Elkészítés:

Az epret, a mangót és a narancslevet nagy főzőedényben jól összekeverjük a befőzőcukorral, és kevergetés közben felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről.
Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.

Tippek:

A dzsemet ízesíthetjük 15 g friss, apróra vágott gyömbérrel.
Fagyasztott epret vagy mangót is használhatunk.
Az Eper-mangó dzsem narancslével gazdagított fimomság, mely felmelegítve sültek mellé is kínálható öntetként.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!