Eper-mangó dzsem narancslével
Hozzávalók
800 g eper
400 g mangó (kb. 2 mangóból)
250 ml narancslé, frissen facsart vagy 100 %-os
1 tasak Dr. Oetker Befőzőcukor 3:1
Elkészítés
Előkészítés:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk, majd 800 g-t kimérünk belőle. A mangót meghámozzuk, a magról levágjuk a gyümölcshúst, finom darabokra vágjuk, és 400 g-t kimérünk belőle. Lemérünk 250 ml narancslevet. Az üvegeket és a tetőket kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük.
Elkészítés:
Az epret, a mangót és a narancslevet nagy főzőedényben jól összekeverjük a befőzőcukorral, és kevergetés közben felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről.
Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.
Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.
Tippek:
A dzsemet ízesíthetjük 15 g friss, apróra vágott gyömbérrel.
Fagyasztott epret vagy mangót is használhatunk.
Fagyasztott epret vagy mangót is használhatunk.
Kedvencnek jelölöm
Eper-mangó dzsem narancslével
Hozzávalók
kb. 9 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez
800 g eper
400 g mangó (kb. 2 mangóból)
250 ml narancslé, frissen facsart vagy 100 %-os
1 tasak Dr. Oetker Befőzőcukor 3:1
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk, majd 800 g-t kimérünk belőle. A mangót meghámozzuk, a magról levágjuk a gyümölcshúst, finom darabokra vágjuk, és 400 g-t kimérünk belőle. Lemérünk 250 ml narancslevet. Az üvegeket és a tetőket kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük.
Elkészítés:
Az epret, a mangót és a narancslevet nagy főzőedényben jól összekeverjük a befőzőcukorral, és kevergetés közben felforraljuk. Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről.
Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.
Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.
Tippek:
A dzsemet ízesíthetjük 15 g friss, apróra vágott gyömbérrel.
Fagyasztott epret vagy mangót is használhatunk.
Fagyasztott epret vagy mangót is használhatunk.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?