Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zabkása

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 1 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

1 adag elkészítéséhez

kb. 1 evőkanál szeletelt mandula
100-150 g vegyes gyümölcs (pl. bogyós gyümölcsök, alma, banán)
200 ml víz vagy növényi tejhelyettesítő vagy tej
50 g vékony zabpehely
1 csipet só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A mandulát tapadásmentes serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk, majd tányéron hagyjuk kihűlni. Készítsük elő a gyümölcsöket (tisztítsuk meg, mossuk meg és vágjuk fel, ha szükséges).

Elkészítés:

Tegyük a zabpelyhet, a választott folyadékot, a vanillincukrot és a sót egy kis lábasba. Forraljuk fel az egészet, és közepes lángon, kevergetve főzzük 1 percig, amíg a zabpehely felszívja a folyadékot.
Keverjük a gyümölcsöt és a mandulát a zabkásához, majd ízlés szerint édesítsük.

Tippek:

Adjunk hozzá magokat (pl. len, chia, szezám) vagy aprított diót, mogyorót vagy akár kesudiót.
Ízesítsük természetes édesítőszerekkel: mézzel, agavésziruppal.
Zabkása

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
1 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!