
Borkrém



Hozzávalók
1 tasak Dr. Oetker Őrölt zselatin
4 evőkanál víz
250 ml fehérbor
2 evőkanál citromlé
75 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
200 ml hideg habtejszín
Elkészítés
Előkészítés
A zselatint a csomagoláson található leírás alapján vízbe beáztatjuk és min. 5 percig hagyjuk duzzadni. A bort, a citromlevet, a cukrot és a vanillincukrot keverőtálban összekeverjük.
Elkészítés
A zselatint a csomagoláson található leírás alapján feloldjuk. Először kb. 4 evőkanál borkeveréket elkeverünk a feloldott zselatinnal, majd a maradék borkeverékkel összekeverjük. A folyadékot hűtőszekrénybe tesszük, kb. 20-25 percre. A tejszínt keményre felverjük és a folyadékba belekeverjük. A krémet desszertpoharakba töltjük és legalább 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
A desszertet ízlés szerint díszíthetjük friss gyümölcsökkel és tejszínnel.
A desszertet ízlés szerint díszíthetjük friss gyümölcsökkel és tejszínnel.

Kedvencnek jelölöm

Borkrém
Hozzávalók
kb.4-6 adag elkészítéséhez
1 tasak Dr. Oetker Őrölt zselatin
4 evőkanál víz
250 ml fehérbor
2 evőkanál citromlé
75 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
200 ml hideg habtejszín
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A zselatint a csomagoláson található leírás alapján vízbe beáztatjuk és min. 5 percig hagyjuk duzzadni. A bort, a citromlevet, a cukrot és a vanillincukrot keverőtálban összekeverjük.
Elkészítés
A zselatint a csomagoláson található leírás alapján feloldjuk. Először kb. 4 evőkanál borkeveréket elkeverünk a feloldott zselatinnal, majd a maradék borkeverékkel összekeverjük. A folyadékot hűtőszekrénybe tesszük, kb. 20-25 percre. A tejszínt keményre felverjük és a folyadékba belekeverjük. A krémet desszertpoharakba töltjük és legalább 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
A desszertet ízlés szerint díszíthetjük friss gyümölcsökkel és tejszínnel.
A desszertet ízlés szerint díszíthetjük friss gyümölcsökkel és tejszínnel.

Legújabb cikkek
0

Így készíts gyümölcskompótot!
Gyönyörű szilvák, őszibarackok, almák, körték közül válogathatunk a piacon, épp itt az ideje, hogy ízletes, fűszeres kompótot főzzünk belőlük.

0

Lángos, a nyári kedvenc
Nem telhet el nyár lángos nélkül! A klasszikus sajtos-tejfölös az egyik legkedveltebb strandétel, de itt még nem állunk meg, lássuk mennyiféle lángost süthetünk!

0

Dobd fel a nyárestéket hűsítő italokkal!
Grillezés a kertben vagy egy nagy beszélgetés a teraszon? Bárhogy is döntesz, finom, behűtött italokra biztosan szükséged lesz a tökéletes bulihangulathoz.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?